enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5978
EURO
34,6499
ALTIN
2.526,36
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Çok Bulutlu
27°C

BAFRA  HEM TÜRK MÜZİĞİ KOROSU’NDAN MUHTEŞEM TSM KONSERİ

BAFRA  HEM TÜRK MÜZİĞİ KOROSU’NDAN MUHTEŞEM TSM KONSERİ
25.01.2023
24
A+
A-

BAFRA  HEM TÜRK MÜZİĞİ KOROSU’NDAN MUHTEŞEM TSM KONSERİ

” Şarkılar Bizi Söyler, Biz de  Şarkı Söyleriz ” Prjei kapsamında; Bafra Halk Eğitim Merkezi (HEM) Türk Müziği Korosu Konseri muhteşemdi.

Program, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hacı Avcı ile, konser tertip komitesinden ilgil kişilerin konuşma yapması ile başladı.

” Her Zaman, Her Yerde, Herkes İçin Eğitim  sloganıyla düzenlenen konser, Bafra Belediyesi Kültür Merkezi’nde  gerçekleştirildi. Konserin Şefliğini; TSM Koro Şefi ve bestekâr Celaletin DEMİR’in Keman Sanatçısı oğlu İlker DEMİR yaptı.

Konserin sunuculuğu Nur Ekmekçi ARSLAN; İşaret Dili Sunumu ise Dilara AKGÜLAKSOY tarafından gerçekleştirildi.

Konsere;  Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Samsun İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hanife Öztürk Erdin, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, 19 Mayıs İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Demirkol, Bafra Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr.Burhan Sağlam , Daire Müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Konserde  okunan şarkılar, makamları ve seslendiren solistler ise şöyle ( 1. Bölüm ):

Nihansın dideden- Rast- Beste<. Hacı Faik bey-Koro, gül ağacı değilem-rast- Necip Mirkelamoğlu- koro, sen kimseyi sevemezsin-güfte: Dr. Doğan Işıksaçan, beste: Kamuran Yarkın- solist: Hasret sEVİNÇ, yıldızların altında- güfte: Ömer SeyfettinKaptanzâde Ali Rıza Bey- Makam Nihavend- solist: Sude Aydın, gurbet içimde bir ok- makam Segâh, güfte: Sennur Sezer- beste: Teoman Aipay- koro ve izleyiciler, gözlerin bir içim su- makam Suzinak- güfte: Kemal Yakar- beste: Ferit Sıdal, koro ve izleyiciler, eski dostlar- makam Rast- güfte: Hayri Mumcu- beste: Gültekin Çeki- koro ve izleyiciler, açılan bir gül gibi-makam Rast- güfte ve beste: Dramalı Hasan, izleyiciler ve koro, biliyorsun bir zamanlar-makam Nihavend- güfte ve beste: Alaeddin Şensoy, Kıskanırım seni ben- makam Segâh- güfte H. Münir Ebcioğlu- beste: Teoman Alpay, solist: Meral Ocak.

  1. Bölüm: havada bulut yok- makam Hüseyni- güfte kaynak kişi: Duriye Keskin- koro ve izleyiciler, her mevsim içimden- makam Uşşak, güfte Hüseyin Çolak Yurdabak- beste: Semahat Özdenses- soist: Suat Erdil, şimdi uzaklardasın- makam Suzinak- güfte ve beste: Zeki Müren, koro ve izleyiciler, duydum ki unutmuşsun- makam Muhayyerkürdi- güfte Turgut Yarkent- beste: Selahattin Altınbaş- solist: Cihat Kurt, İçin için yanıyor-makam Muhayyerkürdi- güfte ve beste: Şekip Ayhan Özışık, koro ve izleyiciler,yol üstüne kurdum kara kazanı- kaynak kişi Emin Gülcü-yöre: Bafra, koro ve izleyiciler, nasıl geçti habersiz- makam Hicaz, güfte: Nihat Aşar- beste: Teoman Alpay, solist. İremnur Yıldırım, gönül penceresinden-makam Hicaz- güfte: Şemsi Belli- beste: Muzaffer İlkar- solist: Derya Özkolay, yıllar sonra rastladım- makam Muhayyerkürdi- güfte ve beste: Yıldırım Gürses, koro ve izleyiciler, elbet bir gün buluşacağız- makam Muhayyerkürdi-güfte ve beste: Mustafa Seyran- solist: Kayhan Gürses, aşkınla yana yana- makam Muhayyer Kürdi- güfte: Mehmet Erbulan, beste. İsmet Nedim Saatçi-koro ve izleyiciler, sular durulur derler- kaynak kişi: Fuat Okutkan- koro ve izleyiciler.

Konser tertip komitesi: Hacı Avcı- Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürü, Özlem Ölmez: HEM Müdür Yardımcısı, Ferhat Kurd: HEM Müdür Yardımcısı, Yıldız Edis: HEM Müdür Yardımcısı

Konserde yer alan solistler: Alaettin Ekmekçi, Aslı Emine Kahraman, Aynur Topal, Buket Güler, Cihat Kurt, Derya Özkolay, Ebru Kurd, Ebru Küçük, Elif Demir, Elif Sürmeli, Ferhat Kurd, Gülay Özdoğan, Hakkı Yılmaz, Hasret Sevinç, Hilal Bulduk, Hayriye Baydar, Hülya Kirt, İremnur Yıldırım, İsmail Öğreten, İsmail Süngerli, Kayhan Gürses, M. Mehdi Seven, Mediha Es, Mera Ocak, Okan Gümrükçü, Özgür Topal, Özlem Ölmez, Reyhan Yiğit, Safiye Söylemez, Selcan Yeter, Sedat Erdil, Sevda Karakuş, Suat Erdil, Sude Aydın.

Saz Ekibi: Kemanlar: İlker Demir, Naci Parlar, Ahmet Dürüst, Filiz Dürüst, Çeelo: Ahmet Abrur, Klavye: Erhan Gül, Klarnet: Yaşar Üstün, Kanun: Serkan Özbayram, Ney: Dr. Ali Murat Özgün, Udlar: Celaleddin Demir, Ümit Verm, Ritmler: İskender Gezginci, Afkan Düzgider, Güven Akbulut.

Konserde; sahneye davet edilen Bafra Dostlar Musıki Topluluğu TSM Koro Şefi ve bestekâr Celalettin Demir; koroyu yöneten oğlu İlker Demir’i tebrik ettiği sırada; birbirlerine sevgiyle sarılmaları ve oğlu ile koroyu tebrik ettiği esnada, seyircilerin duygu dolu anlar yaşadığı görüldü.

Konsere katılan Protokol; sahneye davet edildi ve şarkılar hep birlikte söylendi.

Konser; koro şefi, sanatçılar ve göerv alan kişilere çiçek takdimi ile sona erdi.

Haber: Oktay ZERRİN- Fotoğraflar: Bafra HEM face sayfasından alınmıştır:

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir