enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3297
EURO
35,0425
ALTIN
2.281,75
BIST
8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Banner Resmi
Banner Resmi

Yarıyıl Tatilinde Çocuklar İçin Sağlıklı ve Lezzetli Beslenme İpuçları

Yarıyıl Tatilinde Çocuklar İçin Sağlıklı ve Lezzetli Beslenme İpuçları
26.01.2023
18
A+
A-

Okyanusların doğal mucizesi ton balığı bağışıklığı güçlendiriyor, beyin ve kas gelişimini destekliyor

Yoğun bir eğitim döneminin ardından öğrencilerin dört gözle beklediği yarıyıl tatili geldi. Bu tatil ebeveynlerin desteğiyle çocukların sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı edinmeleri için bir fırsat. Sağlığı, lezzeti ve pratikliğiyle ailelerin tercih ettiği ürünler arasında ilk sıralarda yer alan okyanusların doğal mucizesi ton balığı, vücut direncini artırarak bağışıklığı güçlendiriyor, beyin ve kas gelişimini destekliyor. Türkiye’yi ton balığı ile tanıştıran ilk marka olan Dardanel ile birbirinden lezzetli, sağlıklı yemekler hazırlayabilirsiniz. Ünlü şef Somer Sivrioğlu, çocukların favorisi olmaya aday Dardanel Ton’lu bir tarifi paylaşıyor.

Öğrencilerin doyasıya oyun oynamak, dinlenmek ve enerji depolamak için heyecanla beklediği yarıyıl tatili geldi. Çocuklarıyla daha fazla vakit geçirme fırsatına sahip olan ebeveynler için yarıyıl tatili aynı zamanda onlara sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak için de bir fırsat.

Sağlıklı ve dengeli beslenme denilince ilk akla gelen lezzetlerden biri de balık ve deniz ürünleri.  Balık ve deniz ürünleri vitamin, mineral ve omega-3 gibi vücut için faydalı yağlar içeriyor. Bu özellikleri sayesinde bağışıklık hücrelerinin gelişimini ve savunma yeteneklerini destekleyerek birçok hastalığa karşı koruyucu etki sağlıyor. Düzenli balık tüketiminin beyin ve kas gelişimini desteklediğini, vücut direncini yükselttiğini gösteren pek çok çalışma bulunuyor.

Dardanel Ton günlük protein ihtiyacının %47’sini karşılıyor

Uzmanlar haftada en az iki öğün balık tüketmenin önemini vurguluyor. Sağlıklı bir öğünün en pratik ve lezzetli yollarından biri de dünyanın en çok tüketilen balığı olan ton balığından geçiyor.  

Türkiye’nin balık ve deniz ürünleri uzmanı Dardanel kalitesi ve güvencesiyle sofralara ulaşan ton balıklarıyla yarıyıl tatilinde de çocuklar için sofralarda sağlığa ve lezzete yer açmak son derece kolay.

Türkiye’yi ton balığı ile tanıştıran ilk marka olan Dardanel’in Atlantik ve Hint okyanuslarının tertemiz sularında yetişen balıklardan seçtiği ürünler kolay açılabilir kutularda sunuluyor.

Saf bir protein ve Omega 3 kaynağı olan ton balığı, 100 gramlık bir kutuda tüketildiğinde günlük protein ihtiyacının %47’sini karşılıyor. Dardanel ton balıkları sadece doğal avcılık ile yakalanan balıklarda bulunan ve çok güçlü bir antioksidan olan selenyum mineralini de içeriyor.

Dardanel’in klasik ayçiçek yağlı, Akdeniz mucizesi zeytinyağlı ve light ton balıkları seçenekleriyle yapılacak tariflerle yarıyıl tatilinde çocuklara balık sevgisini aşılamak çok kolay. Ton balıklarını zenginleştirmek için tariflere havuç, lahana, kereviz, pırasa, pazı, ıspanak, pancar ve karnabahar gibi mevsim sebzeleri de eklenebilir. Yanında marul, roka, nane ve maydanoz gibi yeşilliklerle salatalar hazırlanabilir.

Dardanel güvencesiyle sofralarda

BPA (Bisfenol A maddesi) içermeyen sağlıklı ve güvenli ambalajlarla sunulan Dardanel lezzetleri, aileler ve çocuklar güvenle tüketebiliyor.

Dardanel’in 2017 yılından bu yana sürdürdüğü ‘Balığını Sorgula’ sistemiyle ton balıklarının hangi bölgede avlandığını, cinsini ve hangi gemilerle taşındığını görebilme imkânı sağlıyor.

‘Friend of the Sea’ ve ‘Dolphin Safe’ gibi çevre dostu belgelere sahip olan Dardanel, balıkların doğal yaşam alanlarının korunmasını ve sürdürülebilir balıkçılığı da destekliyor.

Mutfaktaki ustalığını Dardanel lezzetleriyle birleştiren ünlü şef Somer Sivrioğlu tüm çocukların severek tüketeceği Dardanel Ton’lu bir tarifini paylaşıyor:

DARDANEL TON BALIKLI SANDVİÇ

Malzemeler:

1 kutu 140 gr. zeytinyağlı Dardanel Ton
Yarım kırmızı soğan
1 adet salatalık turşusu
1 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı hardal
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
4 dal maydanoz
Yarım limonun suyu
4-6 yaprak marul
 Sandviç ekmeği

Hazırlanışı:

İlk olarak Dardanel Ton’umuzu açıyoruz ve bir kaba koyuyoruz. Daha sonra yarım kırmızı soğanımızı ince kesiyoruz. Soğandan sonra turşu salatalığımızı da incecik kesiyoruz ve karıştırma kabımıza alıyoruz. İnce doğradığımızı maydanozumuzu, bir kaşık mayonezimizi, hardalımızı, yarım limon suyumuzu ve son olarak tuz ve karabiberimizi ekliyoruz. Tüm malzemelerimizi iyice karıştırıyoruz. Ekmeğimizi ortadan kesiyoruz. İçine marul yapraklarımızı, üzerine de hazırladığımız karışımı koyuyoruz. Bu arada kırmızı soğan tercih etmiyorsanız taze soğan da kullanabilirsiniz. Sandviçimiz hazır, afiyet olsun.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir