enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
17°C
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C
Çarşamba Çok Bulutlu
22°C

Turkovac Aşısı Bugün İtibarıyla Samsun’da Uygulanmaya Başlandı

Turkovac Aşısı Bugün İtibarıyla Samsun’da Uygulanmaya Başlandı
07.02.2022
84
A+
A-

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aşı polikliniklerini ziyaret ederek, Turkovac aşı çalışması ve pandeminin son durumu hakkında İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Ali Oruç ve sağlık yöneticilerinden bilgi aldı.

Yerli ve milli Covid-19 aşımız Turkovac’ın bugün itibarıyla Samsun’da uygulanmaya başlandığı belirten ve tüm Samsunluları hızla yükselen Omicron dalgasına yerli aşımızla dur demek için aşılarını yaptırmaya Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne davet eden Vali Dağlı; “Bugün, ilimizde Valiliğimizin koordinasyonunda devam eden Covid-19 aşı çalışmaları açısından çok önemli bir gün. Ülkemiz için bir gurur vesilesi olan ve tüm Dünyada aşıya ulaşamayan ülkelerin de umudu olacağını düşündüğümüz yerli ve milli Covid-19 aşımız olan Turkovac, bugün itibarıyla ilimizde uygulanmaya başlanıyor. Ayrıca, diğer aşıları tercih eden vatandaşlarımız için de ilimiz genelinde kamu ve özel sektöre bağlı 500’ün üzerindeki noktada aşılama çalışmaları da devam ediyor.

valilik070222 2

Özellikle Omicron varyantının ilimizde etkisini güçlü bir şekilde hissettirdiği, vaka sayılarının hızla arttığı şu günlerde, aşı hakkı olan herkesin aşısını yaptırması şehrimiz için çok daha büyük önem arz ediyor. Tam da bu noktada Turkovac’ın devreye girmesiyle artık aşı konusunda tereddüt etmek ya da çekinmek için hiçbir gerekçenin kalmadığını düşünüyorum. Gelin, hep beraber şehrimizde hızla yükselen vaka dalgasına yerli ve milli aşımız olan Turkovac’ın gücüyle dur diyelim” dedi.

valilik070222 3

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir