enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3285
EURO
35,0893
ALTIN
2.297,14
BIST
9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
20°C
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Banner Resmi
Banner Resmi

Kaygı Bozukluğu Psikolojik Bir Rahatsızlıktır

Kaygı Bozukluğu Psikolojik Bir Rahatsızlıktır
01.10.2021
28
A+
A-

Büyük Anadolu Hastaneleri Psikiyatri Uzmanı Dr. Hilal Dost, “Günlük hayatımızda ara sıra yaşadığımız “Anksiyete” bir diğer adıyla kaygı bozukluğu, psikolojik bir rahatsızlıktır. Anksiyete bozukluğu tedavisi olan bir sağlık sorunudur. ” dedi.

Büyük Anadolu Hastaneleri Psikiyatri Uzmanı Dr. Hilal Dost, Anksiyete nedir? Tedavisi için neler yapılmaktadır? gibi soruların yanıtlarını vererek çağımızın kadın, erkek, yaşlı, genç demeden yaşadığı sağlık sorununa dikkat çekti.

RUH VE BEDEN SAĞLIĞI ETKİLENİYOR
Psikiyatri Uzmanı Dr. Hilal Dost, “21 yıl boyunca toplanan veriler sonucu elde edilen bulgularla, hareketli yaşam tarzının ruh ve beden sağlığı üzerindeki olumlu etkisi kanıtlandı. Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 10’unu etkileyen anksiyete bozukluğu rahatsızlıklarının bireylerde daha çok genç yaşlarda ortaya çıktığı tespit edildi.

HUZURSUZLUK VE PANİK HALİ
Ayrıca kadınlarda erkeklerden iki katı daha fazla görüldüğü ortaya konuldu. Anksiyete, kişinin gündelik hayatta karşılaştığı ve çevresinde yaşadığı olumsuzluğa bağlı olarak hissettiği, bazen hiç bir uyarı olmaksızın da kendiliğinden ortaya çıkabilen kaygı, stres, huzursuzluk hali, baskı altında hissetme gibi genel bir psikolojik durumdur.
Anksiyete günümüzde artık stres, huzursuzluk, paniğin yerini alır hale geldi. Zaman zaman günlük hayatımızda yaşadığımız strese bağlı olarak anksiyete dediğimiz durumu kendimizde huzursuzluk, gerginlik, bunalmış gibi hissedebiliriz.

EN KÖTÜSÜNÜ AKLINIZA GETİRMEYİN
Anksiyete tanısında kişinin işlevselliğini bozması, günlük hayatını etkilemesi, içinde sürekli bir gerginlik, huzursuzluk hali, sürekli kendini baskı içinde hissetmesi gibi ve bunlarda baş etmede sorunlar yaşaması, işe gitmede zorlanması, ev işlerinde yapmakta güçlük çekmesi ve kişiler arasında bozulma gibi belirtilerle ortaya çıkar buna da anksiyete bozukluğu diyoruz.
Anksiyete bozukluğu tedavisi olan bir sağlık sorunudur. Hastalar başta Psikiyatri Uzmanı’na umutsuz, sanki toparlayamayacak, iyi olmayacaklar gibi gelmekteler.
Çünkü sürekli bir evham halinde, endişeli, düşünceli hali, devamlı en kötüsünü akla getirme gibi durumları hissetmektedirler. Bu da anksiyete bozukluğunun tanısıdır.

ANKSİYETE TEDAVİSİ
Hastanın durumuna göre düzenli terapi uygulamaktayız. Terapi hastalarda çabuk sonuç aldığımız tedavi yöntemidir. İlaç tedavisi gerektiren durumlarda ise hastanın yaşadığı sorunlara göre programlama yapılmaktadır. Bu anlamda yukarıda saydığımız belirtilerin bir ya da birkaçını yaşayanlar mutlaka bir Psikiyatri Uzmanına görünmesi, bu psikolojik rahatsızlığın daha farklı sorunlar çıkmasına engel olmak için büyük önem taşımaktadır.” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir