enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3195
EURO
35,0491
ALTIN
2.308,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
21°C
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Banner Resmi
Banner Resmi

Ege’nin tek merkezinden Konak’ta ücretsiz hizmet

Ege’nin tek merkezinden Konak’ta ücretsiz hizmet
02.12.2022
36
A+
A-

Türkiye’de toplam sayısı sadece altı olan, Ege’de ise sadece Konak’ta bulunan Konak Belediyesi Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezi, HIV, Hepatit B, Hepatit C ve Sifiliz (Frengi) enfeksiyonlarına yönelik testleri ücretsiz yapıyor. Test yaptıranların kimlikleri de gizli tutuluyor.

Konak Belediyesi’nin Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’yle yaptığı işbirliği protokolü kapsamında, 2018’de açılan “Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezi” tüm Ege’ye hizmet sunmaya devam ediyor. AIDS’e neden olan HIV ile Hepatit B, Hepatit C ve Sifiliz (Frengi) enfeksiyonlarına yönelik testlerin ücretsiz yapıldığı Konak Belediyesi Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezi, Türkiye’de toplam sayısı sadece altı olan merkezlerden biri, Ege Bölgesi’nde ise tek.

Test yaptıranların ismi açıklanmıyor

Konak Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet sunan merkez, İkiçeşmelik Caddesi’nde bulanan Cici Park’ın içinde yer alıyor. Merkezde, tedaviye hızla başlanılması ve bulaşıcılığının önlenmesinde erken tanının büyük önem taşıdığı HIV enfeksiyonu testi yanı sıra Hepatit B, Hepatit C ve Sifiliz (Frengi) enfeksiyonlarına yönelik testler de ücretsiz olarak yapılıyor. Merkeze başvuranlara, HIV enfeksiyonu ve AIDS hastalığıyla mücadele kapsamında, sosyal güvence aranmadan test yapılıyor. Sonuçlar 20 dakika içinde açıklanırken, merkez test yaptıran kişilerin bilgilerini de gizli tutuyor.

Danışmanlık hizmeti de veriliyor

Merkezde, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar ve korunma yolları hakkında danışmanlık hizmeti de sunuluyor. Kendisini risk altında hissederek, danışmanlık hizmeti almak ve ücretsiz test yaptırmak isteyenler Konak Belediyesi Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezi’ne başvurabilir. Hafta içi her gün 09.00-17.00 saatleri arasında çalışan merkeze (0 232) 484 22 91 no’lu telefondan ulaşılarak randevu alınabilir. Merkez randevusuz hasta kabul etmiyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir