enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6002
EURO
34,7940
ALTIN
2.410,15
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
30°C
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

D Vitamini Eksikliğine Dikkat

D Vitamini Eksikliğine Dikkat
31.01.2023
17
A+
A-

Yetişkinlerde uzun süreli D vitamini eksikliğinin vücutta ağrı, halsizlik, baş ağrısı, değişken ruh hali, uykusuzluk, kilo vermede güçlük çekme, sürekli üşüme gibi belirtilerle ortaya çıktığına dikkat çeken Büyük Anadolu Merkez Hastanesi doktorlarından İç Hastalıkları (Dahiliye) Uzmanı Uzm.Dr. M. Atakan Canbulat, “D vitamini eksikliği bir çok hastalığın belirtileri arasında sayabiliriz. Bunu yapılan muayene ve tetkikler sonucunda öğrenebiliriz. Saydığımız belirtileri yaşayanlar mutlaka bir uzman hekime görünmesini tavsiye ediyoruz. D vitamini eksikliği olanlara güneşli havada en az 15-20 dakika yürümesini öneriyoruz.

GÜNEŞLİ HAVADA YÜRÜYÜŞ YAPINEn ekonomik ve en önemli D vitamini kaynağı güneştir. Güneşli bir ortamda en az 15-20 dakika kadar yürünmesi günlük D vitamini eksikliğini gidermek için yeterlidir. Gerekli güneş ışığı miktarı, kişinin yaşı, deri rengi ya da güneşlenme süresine göre değişmektedir.D vitamini için gerekli olan güneşin UVB ışınları, kış aylarında giderek daha az ulaşmaya başlar. Günlerin kısalmaya başlaması ve vücudun büyük kısmının giysilerle kapatılıyor olması da D vitamini açısından dezavantajdır.

TANI VE TEDAVİ İÇİN HEKİME BAŞVURUNÖzellikle güneşin yüzünü az gösterdiği sonbahar ve kış aylarında güneşlenme süresini uzun tutmak gerekmektedir. Soğuktan korunmak için evde camın arkasında ya da otomobilde güneşlenmek D vitamini oluşumu için gerekli UVB ışınlarının alınmasını engellediği için bir faydası olmamaktadır. Tanı ve tedavi için mutlaka bir uzman hekime başvurunuz.” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir