enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3430
EURO
35,0087
ALTIN
2.324,00
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
21°C
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Banner Resmi
Banner Resmi

Bahar Yorgunluğu Nedir Nasıl Atılır?

Bahar Yorgunluğu Nedir Nasıl Atılır?
28.04.2022
33
A+
A-

Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Elanur Yılmaz Akay, bahar ayının Ramazan ayına denk gelmesi ile birlikte kişide oluşan değişimler için beslenme ve yürüyüş yapılması uyarısında bulundu.

Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Elanur Yılmaz Akay, Bahar yorgunluğu hakkında önemli bilgiler verdi.

BESLENMENİZE DİKKAT EDİNDyt. Elanur Yılmaz Akay, “Ramazan ayının ve baharın gelmesiyle beraber herkeste bitkinlik, halsizlik, yorgunluk şikayetleri gündeme gelmektedir. Havaların değişmesi psikolojik olarak insanları etkilemesi vardır. Gün içinde ara öğün yapılamaması, su içilememesi, öğün yapılamaması  olduğundan, tüm gün yorgunluk, yerimden kalkamıyorum, enerjim kalmadı gibi serzenişte bulunanlar için şunlar yapılmalıdır.Yorgunluğu almada çiğ sebze ve meyveler antioksiden kaynaklı olduğu için çok önemlidir. Yeşillik salata, mandalina, portakal, kivi, elma, armut, nar gibi meyve sebzeleri beslenme içine koyulmalıdır. Süt, yoğurt da  kalsiyum kaynağı olduğu için çok önemlidir. Enerji vermede sert kabuklu yemişler fındık, ceviz, badem gibi ara öğüne konulmalıdır. Omega 3 kaynağı olan yemişler kalbimizi besler ve günlük hayattaki zindeliği de arttırmaktadır.

MUTLAKA YÜRÜYÜŞ YAPINBağışıklığı düşürmemek adına sahurda kişilerin şeker problemi yoksa, bir tatlı kaşığı kadar bal veya pekmez doğal olanlarından eklenmelidir. Su içmemek bahar yorgunluğunu ya da halsizliği nedenleri arasındadır. Bol su içmeye özen göstermeliyiz. Asitli gıdalar vücudu yorucu, geride bırakıcı etkisi olduğu için asitli içeceklerden uzak durulmalıdır. Bahar günlerinde psikolojiyi düzenlemek için gün içinde daha çok ev içinde olunduğundan ya da oruçlu iken enerjinin düşük olduğundan dolayı iftar sonrası açık alan yürüyüşleri önerilmektedir. Örneğin, saat 19:00 veya 19:30 da ezan okundu, oruçlar açıldı, saat 20:30 veya 21:30 arası teravi namazı kılanlar için camiye gitmek veya açık havada yürüyüş yani  ev dışı ortamlarda bir sosyal aktiviteden destek alınmalıdır. ” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir