enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
20°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

BAFRA GÖRME ENGELLİLER DERNEĞİ’NDEN TIP BAYRAMI AÇIKLAMASI

BAFRA GÖRME ENGELLİLER DERNEĞİ’NDEN TIP BAYRAMI AÇIKLAMASI
15.03.2022
42
A+
A-

BAFRA GÖRME ENGELLİLER DERNEĞİ’NDEN TIP BAYRAMI AÇIKLAMASI

Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Ömer Ergül, 14 Mart Tıp Bayramı’ na ilişkin bir mesaj ve önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Ergül yayınladığı mesaj ve açıklamalar şöyle:

“ Belki bugün en  önemli bayramlardan birini daha yaşıyoruz. Gece-gündüz, kar-çamur, bayram-tatil demeden; büyük bir özveriyle insanların sağlıklı ve daha sağlıklı yaşaması, dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin; bütün insanları yeniden hayata kavuşturmak için ellerinden gelen her türlü çabayı gösteren, hiçbir karşılık beklemeksizin severek insanları yeniden hayata tutunmalarını sağlamak için hiçbir yardımlarını esirgemeyen  ve verilen görevleri zamanında ve tam yapanlar  tüm sağlık çalışanlarımızdır.

Bafra Devlet Hastanesi, Özel Medi Bafra Hastanesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü gibi birçok sağlık kuruluşlarımızda çalışan üyelerimiz var. Ben bu üyelerimizi gördükçe sağlıkçılarımızın ne kadar fedakarlık gösterdiklerini çok iyi anlıyorum. Dernek olarak sık sık sağlık kurumlarımızın yetkilileriyle görüşüyor,  kendilerine sorunlarımızı anlatıyoruz. Sağ olsunlar hepsi de bizimle çok ilgileniyorlar.

Özellikle engelli sağlık kurulu raporlarında sorunu olan birçok üyemiz oluyor. Bu sorunları sağlık kurumlarımızda çalışan yetkililere bildirdiğimiz zaman anında ilgileniyorlar ve üyelerimizin bu sorunlarının çözülmesi için ellerinden gelen her türlü çabayı gösteriyorlar. Gerçekten onlar için ne kadar övgü dolu sözler söylemiş olursak olalım, deniz okyanusları kadar söylediğimiz güzel sözler kifayetsiz kaldığı gibi onların hakkını da hiçbir zaman ödeyemeyiz.

Çünkü onlar karşılaştıkları her türlü güçlüklere rağmen; kutsal mesleklerinin icrasında vatandaşlarımızın sağlık sorunlarının çözümüne yönelik, insanüstü gayret gösteriyorlar. Özellikle günümüzde Türk Hekimleri’ miz; artık meslekleri gereğinden fazla gönüllülük  anlayışıyla adeta bu işe kendilerini adamış bir insan topluluğu olarak büyük bir özveriyle  ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar, bundan sonra da göstermeye devam edeceklerine inancım tamdır.

“ Beni Türk Hekimleri’ ne emanet edin ” diyen Gazi Mustafa Kemal AtaTürk de, hekimlerine ne kadar önem verdiğini belirtmiştir.  Gerçekten tıp çalışanlarımızın işlerinin çok zor olduğunu, hem sabır, hem de gönüllülük esasına dayalı bir meslek icra ettiklerini özellikle belirtmek isterim. Tıp çalışanlarımızın büyük bir fedakarlık göstererek bizleri yeniden sağlıklı yaşama kavuşturmak için yaptıkları hizmetler bizler için iftihar kaynağıdır. Sağlık çalışanlarımızın bu kadar gösterdikleri gayretlerine  rağmen son zamanlarda ne yazık ki birçok şiddete maruz kaldıklarını da üzüntüyle belirtmek istiyorum.

Halbu ki onlara karşı  çok şey borçlu  olduğumuz halde; ne yazık ki birçok doktor hekimlerimiz saldırıya uğrayarak, alçakça, canice öldürülüyorlar. Tıp Bayramı’ nda böyle üzüntülü bir hadiseyi paylaşmak istemezdim; ancak bu durum özellikle son zamanlarda ülkemizde sık sık karşılaştığımız olaylardan biri olmaya başlamıştır.

Bu tür saldırıların sona ermesi; bir daha bu çirkin hadiselerin yaşanmaması için hem millet, hem de devlet olarak, elimizden gelen her türlü çalışmayı yapmamız gerekir. Kesinlikle karşılaşmak istemediğimiz Bu tür üzücü olaylara karşı tedbir amaçlı yaptırım gücü çok ağır olan yasal işlemleri hayata geçirmek için var gücümüzle çalışmalı ve bu  tür şiddetlere karşı canla başla savaşarak mücadele etmemiz gerekir.

Ben bu vesile ile minnet ve şükran duygularımı ifade etmeyi bir görev sayar; sağlık sektöründe çalışan dernek üyelerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramlarını en içten duygularımla kutlar, onlara yapılan şiddetin sona ermesini temennih eder, hepsine de görevlerinde üstün başarılar dilerİM.

Rab’ bimden; kendilerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler niyaz eder, en derin sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunarım.”

Haber: Oktay ZERRİN Bafra

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir