enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3470
EURO
35,0988
ALTIN
2.307,90
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
21°C
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Banner Resmi
Banner Resmi

Yavaş Şehir Seferihisar’da 2.Çocuk Festivali Yapıldı

Yavaş Şehir Seferihisar’da 2.Çocuk Festivali Yapıldı
09.10.2022
52
A+
A-

Seferihisar’ın çocuk festivalinin ikincisi Tepecik Mahallesi’nde yapıldı. Seferihisar Belediyesi, KEÇİ Kültür, Ekoloji, Çevre ve İletişim Derneği ve Piabebekevi tarafından gerçekleştirilen festivale yüzlerce çocuk katıldı. Gün boyu atölyelere katılan çocuklar etkinliklerin hemen ardından geleneksel oyunlarla coşup eğlendiler.

Çocuklara katıldıkları atölyelerde geçen yıl olduğu gibi yetişkin sanatçı ve ustalar kılavuzluk yaptı. Her yaştan çocuğun katıldığı atölyelerde çocuk hakları atölyesinden karikatüre, ahşap oyuncak yapımından hayalden resim yapımına, keçeden bileklik yapımından atık kumaşlardan oyuncak yapımına, seramikten ağaç süsleri yapımından baharatları oyunla tanımaya, doğa ve ritim atölyesinden ekoloji atölyesine, atık kağıtlardan oyuncak yapımından nefes çalışmasına pek çok yaratıcı etkinlik yapıldı. Anne babalar da kendilerine ayrılan bölümde hem çocukları izlediler hem de onların coşkusuna eşlik ettiler.

Festival Düzenleme Komitesi’nden Suzan Yılmaz Okar “Bu yıl festivali çocukların ilgisini çekebileceğini ve eğlenebileceğini düşündüğümüz yeni etkinliklerle zenginleştirdik. Çocuklarımız, parçası oldukları tüketim zincirini bir nebze olsun kırmak için evdeki atık malzemelerden nasıl oyuncaklar yapacaklarını deneyimlediler. Oyunlarla ve eğlenerek ekolojiyi, doğanın ritmini ve kokularını kavramaya adım atsınlar. Bu festivalde biz istedik ki çocuklar kendilerini kuşatan ödev-teknoloji kıskacından bir nebze olsun sıyrılabilsinler. Kendilerini özgürce ifade edecekleri, inisiyatif alacakları bir etkinlik olsun. Model olarak özellikle evrensel olarak kabul gören alternatif eğitim sistemlerinin metotlarından faydalanmaya çalıştık. Çocuklara kullanacakları materyalleri sunduk, onları rahatsız etmeden, incitmeden adeta bir gölge gibi kılavuzluk yaptık. Hemen her şeyi onların minik, naif ellerine bırakmaya gayret ettik. Geçen yıl olduğu gibi yine gördük ki çocuklar baskısız, rahat ortamlarda daha uyumlu, barışçıl oluyorlar ve doyasıya eğlenebiliyorlar. Geçen sene Seferihisar’ın Ürkmez beldesinde buluşmuştuk çocuklarla. Bu yıl da Tepecik mahallesinde gerçekleştirdik festivali. Onlar da biz de çok mutlu olduk. Bundan böyle festivali gezici bir festival şeklinde sürdürmeyi planlıyoruz. İstiyoruz ki yereldeki her çocuk bu coşkuyu yaşasın. Belediye Başkanımız İsmail Yetişkin’e ve tüm Seferihisar Belediyesi’ne, festivale desteğini esirgemeyen Tepecik Mahalle muhtarı sevgili Azat Aktaş’a ve emeği geçen, katkı yapan herkese çok teşekkür ederiz.” dedi.

ÇOCUKLAR DOĞAYA DOST ATIK MALZEMELERDEN OYUNCAKLAR YAPTILAR

Festival hazırlığı doğaya dost malzemelerle gerçekleştirildi. Hem festival alan süslemelerinde hem de atölyelerde doğayı korumak, iyileştirmek ve sürdürülebilir yaşamı desteklemek için doğaya dost materyallerle kullanıldı. Çocuklar oyunlarla baharatları koklayarak birbirinden ayırt etmeyi, evdeki atık kumaşlardan ve kartonlardan oyuncak yapmayı öğrendiler. Arı olup doğaya eklemlendiler, ellerindeki ritim aletleriyle doğanın seslerine eşlik ettiler. Seramik atölyesinde hayallerini çamurla doğaçladılar, boyalarla resimlediler. Ahşaba çizdikleri resimleri oyuncağa dönüştürdüler. Yün keçeyi büküp bileklik yaptılar. Oyunlarla doğru nefes alma tekniklerini deneyimlediler. Serbest masalarda doğaçlama seramik yaptılar, resimler çizdiler, el becerilerini geliştirecek kâğıttan işler yaptılar, ahşap tahta parçalarıyla yaratıcı oyunlar kurdular. Finalde de geleneksel oyunlarla bir arada olmanın coşkusunu yaşadılar.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir