enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3520
EURO
35,1292
ALTIN
2.301,73
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Yağmurlu
20°C
Samsun
20°C
Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Banner Resmi
Banner Resmi

Kütahya Porselen’in Renkli Porselen Atıkları Sıfır Atık Tema Parkı’nda Sanat Eserine Dönüştü

Kütahya Porselen’in Renkli Porselen Atıkları Sıfır Atık Tema Parkı’nda Sanat Eserine Dönüştü
01.12.2022
24
A+
A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen “Sıfır Atık Seferberliği” kapsamında Kocaeli’nde Başiskele Belediyesi tarafından “Sıfır Atık Tema Parkı” kuruldu. Kütahya Porselen’in üretim esnasında fırından kırık ya da çatlak şekilde çıkan tabak, kase, fincan gibi kullanılamayan porselen ürünleri ile hazırlanan mozaik tasarımlar da parkta yerini aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Sıfır Atık Seferberliği kapsamında Kocaeli Başiskele Belediyesi’nin projesiyle Yeşilkent Mahallesi’nde Sıfır Atık Tema Parkı kuruldu. Yarım asrı aşan tecrübesiyle ev serileri, otel koleksiyonları, porselen tencere ve sofra aksesuarları üretimi gerçekleştiren Kütahya Porselen’in fabrika atıkları parkta birer sanat eserine dönüştü.

RENKLİ PORSELEN ATIKLAR SANATA DÖNÜŞTÜ

Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma hedefi ile doğaya saygılı ve sürdürülebilir üretim stratejisiyle atık malzemeler kullanarak geliştirdiği koleksiyonlarıyla birçok ödül alan Kütahya Porselen, parka üretim esnasında ortaya çıkan renkli porselen atıklarından oluşturulan sanat eserleriyle katkı sağladı.

Topluma sürdürülebilir fayda sağlama stratejisi doğrultusunda doğa ile bütünleşik olarak faaliyetlerine devam eden Kütahya Porselen fabrikasının atıkları, proje danışmanlığını yapan Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nermin Demirkol ile ND Sıfır Atık ve Tasarım Ekibi tarafından mozaik eserlere dönüştürüldü. Parkta yer alan alandaki zemin kol balıklarından oluşan akvaryum, labirent, eğri oyun, kedi formunda mozaiklerle süslendi, Selçuklu desenleri ve akvaryum görüntülü mozaik masalar oluşturuldu.

TANITIM PROGRAMI YAPILDI

Fabrika ve firma atıklarının sanat eserlerine dönüştüğü ve Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip Sıfır Atık Tema Parkı’nın tanıtım programı 30 Kasım günü gerçekleşti. Programda işbirliğinden ötürü Kütahya Porselen yöneticilerine plaket de takdim edildi.

Toplamda 2 bin 900m²’lik alanda kurulan park, her biri altıgen şeklinde 108m²’lik 7 bölümden oluşuyor. Parkta çocukların, gençlerin ve her yaştan insanların atölye çalışması yaparak hem sıfır atık bilinci kazanacağı hem de keyifli vakit geçireceği bir bölüm de yer alıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir