enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3669
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,70
BIST
9.141,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Çok Bulutlu
22°C
Banner Resmi
Banner Resmi

“Düş Akademisi” Sergisi Beğeni Topladı

“Düş Akademisi” Sergisi Beğeni Topladı
01.08.2022
42
A+
A-

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik ile Sinop’un nüfus bakımından en küçük ilçelerinden biri olan Saraydüzü’nde eğitim öğretim faaliyetlerini yürüten Saraydüzü Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Kübra Baykal ve öğrencilerinin eserlerinin yer aldığı sergiye katıldı. Okulda kurulan “Düş Akademisi” isimli kulüpte öğrencilerin ve öğretmenlerinin çeşitli tekniklerle yaptığı 34 eserin yer aldığı sergi 2 Ağustos’a kadar Atakum Belediyesi Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlere açık olacak.
Özel Bir Sergi
Atakum Belediyesi Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde açılan sergilerin özel olduğunu belirten Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Ama bu sergi iki kez daha özel. Sinop’un küçük bir ilçesi olan Saraydüzü’nde bir öğretmenin öğrencileriyle hatta okulun hizmetlisinin de katkısıyla oluşturulan bir sergi. Orada da sergilenmiş, sanıyorum Saraydüzü bu gibi sergilerle yeni yeni karşılaşıyor. Saraydüzü’nün çocuklarının değerleri, dünyaya ve sanata bakış açıları Samsun’da, Atakum’da; Karadeniz’in sanata en duyarlı kentinde ve Türkiye’nin ilk Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in adını taşıyan Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nin sergi salonunda sergileniyor. Bu yönüyle de özel. Burası önemli bir alan. Türkiye için Hasan Ali Yücel adı önemli. Buradaki kullanım alanları sergi salonu, söyleşi salonu, meslek edindirme kurslarına ayırdığımız atölyeler önemli. Çocuklarımızın ürettiği sanat eserleri burada sergileniyor. Sevgili Samsunluların buraya gelerek bir iki saatlerini geçirmelerini, çocuklarımızın eserlerini izlemelerini değerlendirmelerini hem de yukarı çıkıp bir çayımızı içmelerini istiyorum” diye konuştu.
Sanat Mekân Ayrımı Yapmaz
Öğrencilerin eserlerini bir araya getirerek sergiyi oluşturan Görsel Sanatlar Öğretmeni Kübra Baykal ise, “Tamamen karma bir sergi. 33 resim bir de ağaçtan oyma gemi heykelimiz mevcut. Öğrencilerimden her zaman hayallerinden bahsetmelerini isterim. Daha sonra neleri sevdiklerini anlarım ve analizden sonra ona göre çalıştırırım. Tabii müfredattan bağımsız değil. İlk müfredat dersi verilir daha sonra hayallerini not alırım ve bu yönde çalışırım. Saraydüzü nüfus olarak küçük bir yer. Ama küçük diye de sanat anlamında büyük işler yapılmayacak diye bir şey yok. Sanat kesinlikle mekân ayrımı yapmaz. Bu sergide özel bir eser de var. Okulumuz hizmetlisi de sergiye katılmak istediğini söyledi. Ona kaybettiği babasını hatırlatan çok değerli bir eser yaptı. Atakum Belediyesi bize bu salonun kapılarını açtı. Böyle bir mekân oluşturulması herkes için çok büyük bir şey. Çünkü Samsun’da sanatla alakalı çok fazla alan yok. Atakum Belediye Başkanımız Av. Cemil Deveci’ye de sergiye olan ilgisinden dolayı teşekkür ederim. Sergimiz 2 Ağustos’a kadar açık kalacak bütün sanatseverlerin katılımını bekliyoruz” dedi.

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir