enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5118
EURO
34,9465
ALTIN
2.435,40
BIST
9.787,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
22°C
Samsun
22°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

ALAÇAM’ın TAYYARESİ

ALAÇAM’ın TAYYARESİ
15.10.2021
69
A+
A-

Geçtiğimiz zor günler bizlere ders niteliğinde olmuştur umarım. Hem  devleti yönetenler hemde  yerel yöneticilerimizde kendi sorumluluk alanlarında eksikliklerini görerek tamamlama fırsatı bulurlar.

Zor günler dediğimiz, yakında ülkece yaşadığımız, kuraklık, sel felaketleri ve yaşadığımız can kayıplarımız, doğamızı tahrip eden büyük  yangınlar , ormanda yaşayan canlarımızdan yitirdiklerimiz ve tabii ki büyük ekonomik kayıplarımız oldu.

Yaşadığımız bu felaketlerden en çok tartışılanı ülkemizde ki orman yangınları oldu. Süreci başarılı bir şekilde yönetemeyince , tartışmalar uzadı ancak bu başarısızlığın , her zaman olduğu gibi bir sorumlusunu da bulamadık.  Her zaman ki siyaset aklıyla THK sorumlu tuttuysak da kurumun başında bulunan Kayyımın o gece düğünde olması , siyaset cephesine bir hedef verdi  ve yirmi gün önce  istifa eden Kayyımın bu satırlar yazılıncaya dek henüz istifası da kabul görmedi.

 

Her felakette alışıla gelmiş olduğu gibi IBAN numaraları verildi , paralar toplandı, ancak bizi kıskanan Almanya ki daha az felaket yaşamasına rağmen kendi bütçesinden otuz altı milyar £ ayırdı.

 

Biraz geriye giderek IBAN olmadan bir ilçenin doksan yıl önce bu ülke için yaptığına bakalım.

WhatsApp Image 2021 09 25 at 18.50.51

 

1925 yılında bizzat Atatürk’ün emriyle kurulmuş Türk Hava Kurumu ülkede yapılan bağış kampanyaları ile 300 dolayında uçak kuruma kazandırılmış, bağışlanmıştır. Yokluğun ve yoksulluğun iyice hissedildiği bu zamanlarda ,insanlarımız  genç Cumhuriyet için 1925-1936 yılları arasında THK 300 tayyare  bağışlanmıştır.

 

ALAÇAM,

Kampanyaya destek veren ilçelerden biride Alaçam’dır. Ekonomisi geçmişte daha çok Tütüne ve Tekel işletmeciliğine dayanan bu güzel ilçenin halkı ,ülkesi için yapılan fedekarlıkta yerini alarak , Alaçam ve Yakakent  ilçeleri olarak 1930 yılından sonra ülkemize  Breguet 14   bir  tayyare kazandırmıştır.

Tayyareye ilçe halkının bağışlarından dolayı ALAÇAM 14 adı verilmiştir.

Bugün geçmişte büyüklerimizin yaptığı bu bağışın bire bir modelinin Alaçam Cumhuriyet Meydanında yer alması gerekmektedir. Cumhuriyet Meydanına saat kulesini yerleştirenlerin bunu ivedilikle düşünmesi gerekir.

Çağrım ,Alaçam Belediyesinedir,

Çağrım,Büyükşehir Belediyesinedir.

Alaçam’ın simgesi saat kulesi değil,

Alaçam’ın Tayyaresi olsun.

Bağışçılarımızı bir kez daha minnetle,saygıyla analım.

 

 

Dip not; Araştırmalarımız devam etmekte olup Sayın Celal UZAR’a teşekkür ederim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir