enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3299
EURO
35,0822
ALTIN
2.286,60
BIST
8.967,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
20°C
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Banner Resmi
Banner Resmi

Akbank Sanat’ta “Tasarım Fikir Kulübü” Başlıyor

Akbank Sanat’ta “Tasarım Fikir Kulübü” Başlıyor
24.11.2022
34
A+
A-

Akbank Sanat Özyeğin Üniversitesi/Mimarlık ve Tasarım Fakültesi iş birliğiyle tasarım disiplininin Türkiye’deki ve dünyadaki durumunu tartışmaya açan yeni söyleşi dizisi “Tasarım Fikir Kulübü” başlıyor.

Tasarımın, Türkiye’de bağımsız bir disiplin olarak özellikle endüstriyel tasarım, iletişim tasarımı, iç mimarlık ve çevre tasarımı gibi alanlardaki varlığını sürdürme çabası ve sanat, teknoloji, gastronomi gibi diğer alanlarla ilişkisi Tasarım Fikir Kulübü konuşmalarının odak noktasını oluşturuyor. Türkiye’de alanında önde gelen fikir insanlarıyla beraber etkileşimli bir formatta gerçekleşecek paneller içeren yeni seminer serisi ile ülkemizdeki tasarım tartışmalarına yeni bir soluk getirilmesi hedefleniyor.

Tasarım Fikir Kulübü’nün Prof. Dr. Alpay Er’in moderatörlüğünü üstleneceği ilk etkinliği Yeşim Demir, Prof. Dr. Özgen Osman Demirbaş ve Özlem Yalım’ın katılımıyla 30 Kasım Çarşamba günü Akbank Sanat Beyoğlu’nda gerçekleşecek.

“Tasarım hayatın neresinde?” başlığı ile yapılacak söyleşide izleyicilerden gelecek sorulara da yanıt verilerek etkileşimli bir tartışma formatı izlenecek.

30 KASIM 2022 / 18:30

TASARIM HAYATIN NERESİNDE?

Moderatör: Prof.Dr. Alpay Er

Konuşmacılar: Prof. Dr. Özgen Osman Demirbaş, Özlem Yalım, Yeşim Demir

“Tasarım Fikir Kulübü”nün ilk konuşmasında, Design touch teriminden yola çıkılarak “tasarım kime nasıl dokunur?” sorusu tartışılacaktır. Tasarıma giriş niteliğindeki bu panelde, tasarımın günlük hayattaki yeri ve önemi irdelenecektir.

28 ARALIK 2022 / 18:30

TASARIM SANATINDAN SANATIN TASARIMINA

Moderatör: Doç. Dr. Ayşe Hazar Köksal

Konuşmacılar: Doç. Dr. Ebru Yetişkin, Prof. Dr. Esra Aliçavuşoğlu

Tasarım ve sanat, en genel tanımla bakıldığında, birbirinden piyasa ile kurdukları ilişki bakımından ayrılır. Tasarımın piyasa ile doğrudan ilişkili, sanatın ise ondan bağımsız olduğu düşünülür. Günümüzde ise, tasarım ve sanatın sınırları muğlaklaştığı gibi, piyasa ile kurdukları temas biçimleri de değişmiştir. Panel, bu ilişkiler ağını farklı boyutlarıyla tartışmaya açacaktır.

25 OCAK 2023 / 18:30

TASARIMIN SINIR(SIZ)LARI

Moderatör: Öğr. Üyesi Dr. Zeynep Ceylanlı

Konuşmacılar: Akın Nalça, Atilla Kuzu, Sıla Karakaya

Bu panelde tasarım alanının sınırlarını belirleyen, tasarım kimlikleri, tasarımda meslek ideolojileri, disiplinler arası tasarım ve disiplinler üstü tasarım gibi kavramlar konuşulacaktır.

22 ŞUBAT 2023 / 18:30

İSTANBUL TASARIM BAŞKENTİ (Mİ?)

Moderatör: Alpay Er

Konuşmacılar: Deniz Ova, Mert Sezer

“Tasarım” ve “İstanbul” son yıllarda daha da fazla yan yana duymaya başladığımız iki kelime. Şehrin günümüzde tasarım disiplini ile kurduğu ilişkinin tartışılacağı bu panelde “İstanbul tasarım başkenti mi?” sorusuna yanıt aranmaya çalışılacaktır.

29 MART 2023 / 18:30

GELECEĞİN TASARIMI

Moderatör: Öğr.Üyesi Dr. Metin Çavuş

Konuşamcılar: Doç. Dr. Asım Evren Yantaç, Prof. Dr. Nazlı Eda Noyan, Tuna Mert Topuz

Son yıllarda dijital teknolojilerinin tasarıma etkileri tartışılmaz düzeydedir. Peki gelecekte bizi neler bekliyor? Bu panelde dijitalin yakın gelecekte tasarıma nasıl etki edeceği tartışılacaktır.

26 NİSAN 2023 / 18:30

PİŞMİŞ AŞA TASARIM KATMAK

Moderatör: Doç. Dr. Özge Samancı

Konuşmacılar: Prof. Dr. Alpay Er, Aylin Öney Tan, Maksut Aşkar

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir