enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
20°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

ANLAYANLAR ANLAMAYANLARA ANLATSIN..

10.03.2022
59
A+
A-

ANLAYANLAR ANLAMAYANLARA ANLATSIN

Karadeniz’in en gözde ve metropol şehridir SAMSUN. Bu bir gerçektir ve ne yapılırsa yapılsın böyle gelmiş böyle gidecektir.

Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımının atıldığı, kurtuluş mücadelesinin başladığı ve meşalenin yakıldığı anlı şanlı şehirdir SAMSUN…

Şehr-i Samsun Adeta Yalnız Bırakıldı

Günümüze kadar başarıları ve tarihi ile bilinen ŞEHR-İ SAMSUN adeta yalnız bırakıldı. Ne var ki ne yapıyorsak bizler kendimiz yapıyoruz. Kendi değerlerimiz ve kaliteli uzmanlarımız varken (BAZI) BELEDİYELER hala diğer şehirlerden konuşmacılar getirerek adeta kör ebe oyunu oynayamaya devam ediyorlar, anlaşılır gibi değil…

Halbuki yaşamış olduğumuz SAMSUN; tarih, kültür, spor, ekonomi, eğitim, siyaset, tanıtım, donanım ve bilgisi ile kendi kendine yetebilen nadir illerin başında gelmektedir.

Fakat SAMSUN yine öksüz, yetim çocuk misali yine yalnız bırakılmıştır… Özelikle son günlerde yerel belediyeler birbirleriyle adeta yarış edercesine SAMSUNUMUZA; yazar, eğitimci, ekonomist, siyasetçiler ve başka alanlardan konunun uzmanlarını diğer illerden kendi yaşamış oldukları bölgeye getirmektedirler. “Samsun’da bu konuları konuşacak UZMANLAR yok” gibi mesaj vermeye mi çalışılmaktadır? Anlaşılır gibi değil..

Oysaki yazımızın başında da bahsettiğim gibi; bu ve buna benzer konuları Samsun’da konuşabilecek ve vatandaşla iç içe olabilecek o kadar deneyimli, konunun uzmanı kişiler var ki saymakla bitmez… Ama BELEDİYELER tarafından neden ve niçin davet edilmezler, anlaşılmamaktadır. PES DOĞRUSU..

Söz ile Samsunluluk olmuyor demek ki. Kendi içimizden yetişmiş bu kadar değer ve kalite varken ısrarla diğer şehirlerden konuklar davet edilmesini anlayan varsa anlatsın ALLAH AŞKINA, biz de anlayalım… Nasıl ve hangi ölçülerde bir olacağız, hep beraber SAMSUN olacağız? Birileri bize anlatsın… Ama unutulmaması gerekir ki sandık çok yakın zamanda vatandaşın önüne gelecek. Sizlerin seçilmesine katkı veren kamuoyu yani vatandaş; şu anda makamınıza oturmanızı sağlayan SAMSUNLU VATANDAŞ, KAMUOYU biliyorum ki bunu bir köşeye unutmadan yazıyordur, yazacaktır da!

İŞİN ÖZÜ VE KISASI;

Söz ile birliktelik olmaz. Siz kendi etrafınızdaki değerleri ve kıymetlileri görmezden gelirseniz ki -SİZE SÖYLÜYORUM BELEDİYELER- geliyorsunuz; bu organisazyonları kim, kimler nasıl ayarlıyor bize de anlatsınlar!

KRİTERLER NELERDİR? BİZ DE BİLELİM…

VE,

Anlayanlar anlamayanlara ANLATSIN.

Saygılarımızla

İsmet AKTAŞ

GENEL YAYIN KOORDİNATÖRÜ

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir