enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5115
EURO
34,8392
ALTIN
2.488,22
BIST
9.509,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C

Yüz Gerdirme Ameliyatı Nedir?

Yüz Gerdirme Ameliyatı Nedir?
05.08.2021
98
A+
A-

Yüz Gerdirme Ameliyatı Nedir?

 

Yüz Gerdirme Ameliyatı Nedir?

Büyük Anadolu Hastaneleri Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Harun Küçük, özellikle 35 yaş sonrası başlayan yaşlanma süreciyle birlikte kişinin yüzünde meydana gelen kırışıklıkları ve sarkmaları gidermek amacıyla yüz gerdirme ameliyatı yapıldığı söyledi.

Büyük Anadolu Hastaneleri Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Harun Küçük, Yüz Gerdirme Ameliyatı hakkında bilgiler verdi.

Dr. Öğr. Üyesi Harun Küçük, “İnsanoğlu doğuyor, büyüyor ve yaşlanıyor. Yaşlanmanın etkisini özellikle 35 yaş sonrası yüzümüzde belirgin halde görmeye başlıyoruz. Yüzümüzde gördüğümüz değişiklikleri ifade etmek gerekirse; alında kırışıklıkların artması, göz etrafında kazayağı dediğimiz kırışıklıkların oluşması, göz kapağının aşağıya doğru düşmesi, yanak bölgesinde sarkmalar, çene altında gıdı oluşması, boyun cildinde sarkmalar ve buna bağlı olarak kırışıklar olarak tarif edebiliriz.

SARKMALARIN ETKİSİ

Kişisel olarak 45 yaş sonrası bunları bariz olarak hissediliyor ve bu giderek artmaktadır. Her sabah aynaya baktığımızda gençken baktığımız yüz değil de, daha yaşlı bir cildi, aşağıya doğru sarkmış bir yüzle kendimizi görüyoruz. Bu da hem fiziksel olarak hem de psikolojik olarak etkisini görüyoruz.

Yüz Gerdirme Ameliyatlarındaki amaç botoks, dolgu ya da ip dediğimiz estetik tedavinin dışında bunlardan çözüm elde edilmediği, başarısız yada yetersiz kaldığı durumlarda yapılan operasyondur.

 Facelift Nasıl Yapılır?

Yüz Germe Ameliyatı (Facelift) Nasıl Yapılır? sorusunda ise; yüzün anatomisinde belirli noktalar bulunur. Cildimizin altında bir zar ve ince kas tabakası gibi yapı var. Bu yapıların tutulduğu yerden sarkmalar başlıyor. Burada cerrahi olarak yaptığımız uygulamada bu sarkmanın olduğu bölgedeki cildin altındaki dokuyu oluşturan yapıya cerrahi tekniklerle girerek ciltte oluşan pürüzleri giderip yüzü daha genç yapıya dönüştürerek, sarkmaların olmadığı kişiyi daha güzel gösteren bir hal almaktadır.

Burada kişinin yaşın 5 ila 7 yıl gibi genç gösteren bir görünüme kavuştuğunu da görmekteyiz. Bu süreç içinde yaşlanma devam ettiği için ilerleyen süreçlerde yine küçük müdahalelerde bulunabilir. Bu anlamda yüz gerdirme ameliyatını düşünenlerin doktorundan yapılacak olan işlemleri daha detaylı olarak alabilirler.” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir