enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3110
EURO
35,1686
ALTIN
2.280,44
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
19°C
Samsun
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Banner Resmi
Banner Resmi

Türk Kızılay’ı Dünyaya Örnektir

Türk Kızılay’ı Dünyaya Örnektir
03.11.2021
41
A+
A-

Türk Kızılay Samsun Şubesi tarafından ‘Kızılay Haftası’ etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda program düzenlendi. Programa Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, Kızılay Samsun Şube Başkanı Ahmet Ali Bulut, Kızılay gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı.
Programda konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, dünyada güvenilirliği en iyi olan üç kurumdan birinin Türk Kızılay’ı olduğunu dile getirdi. Her alanda Kızılay’ın var olduğunu vurgulayan Başkan Demir, “Kızılay deyince hep yüzümüze gülümseme düşer. Kızılay kelimesinin arkasında hep ne var diye düşündüğümüzde aslında ne yok ki. Hemen hemen her alanda insana dair ne varsa Kızılay orada var. Tarihten bugüne dayanışma kültürümüzün ve vakıf geleneğimizin en anlamlı nişanesi olmuştur. Irk, din, dil gözetmeksizin dünyanın farklı coğrafyalarındaki afetzedelerin, muhtaçların, yoksulların yardımına koşan Türk Kızılay’ı, aziz milletimizden aldığı güç ve destekle gerek ülkemizde gerekse dünyada yardımlaşma, dayanışma ve dostluk kültürünü her daim destekleyerek gurur kaynağımız olmaktadır” dedi.
Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can ise konuşmasında, “Samsun bizim için özel bir kent. Bildiğiniz üzere faaliyetlerimizi ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için gönüllülük hareketi başlattık. Hedefimiz 2 milyon gönüllüyü, mahallelerimizdeki, sokaklarımızdaki, köylerimizdeki ihtiyaç sahipleriyle buluşturmak. Bir yerde afet veya bir sıkıntı olduğunda, genel merkezden, ilden veya ilçeden müdahale etmektense ilk ve tez vakitte gönüllülerimizle oraya ulaşmayı amaçlıyoruz. O nedenle gönüllü sayımızı artırmak istiyoruz. Katkılarından dolayı Valimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı da şunları söyledi; “Bugün anlamlı bir birliktelik için buradayız. Kızılay her zaman bizim yanımızda. Bizde her zaman onların yanında olduğumuzu göstermek durumdayız. Kızılay çok devasa bir kurumumuz. Dünyanın neresinde bir afet olsa orada kırmızı hilalimizi görürüz. Her zaman bölgeye ilk giden ve yardım götüren kurumumuz olmuştur. Samsun’da da önemli hizmetleri var. Biz de Büyükşehir Belediyemiz ve Kızılay ile birlikte bölgenin en büyük aşevini oluşturacağız. Kısa zamanda güzel bir hizmete imza atacağız.”

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir