enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5881
EURO
34,8027
ALTIN
2.508,00
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
20°C
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Çok Bulutlu
30°C

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın ‘Aile Haftası’ Mesajı

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın ‘Aile Haftası’ Mesajı
17.05.2022
34
A+
A-

Vali  Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın ‘Aile Haftası’ Mesajı

 

Toplumun çekirdeğini oluşturan ailenin önemine dikkat çekmek amacıyla “Uluslararası Aile Günü” olarak kabul edilen 15 Mayıs gününü de içeren hafta ülkemizde ‘Aile Haftası’ olarak kutlanmaktadır.

 

Kadim medeniyetimizde aile kutsaldır. Hayatın vazgeçilmez kurumu ve mukaddes değer olarak nitelendirdiğimiz aile; milli ve manevi değerlerin, gelenek ve göreneklerin öğrenildiği bir okuldur. Tarihsel olarak aile yapımız; çocukların yetiştirilmesi, kültürel kimlik kazanması ve ahlaki değerleri edinmesi gibi önemli işlevleri üstlenmektedir. Anayasal olarak da Türk toplumunun temeli olarak nitelendirilen aile kurumu, milletimizin huzur ve refahının sağlanmasında mühim bir yere sahiptir.

 

Sosyal bir varlık olan insan için toplumsal hayat ne kadar önemli ve gerekli ise bir toplum için de o toplumun çekirdeğini oluşturan aile kurumu o kadar hayati öneme sahiptir. Bu anlamda aileyi güçlendirme konusunda atılacak her adım büyük bir öneme sahiptir.

 

İlimizde kadın, aile ve çocuk hakları ile ilgili temel sorunların tespiti ve çözümü için kültür ve medeniyet merkezli önerilerle, insan hakları temelinde güçlü aile-güçlü toplum modelinin inşasına yön verecek politikalar geliştirmek üzere İl Kadın, Aile ve Çocuk Koordinasyon Kurulu oluşturulmuştur. Başkanlığını yürüttüğüm kurul, evrensel hukuk temelinde, adalet ve eşitlik ilkeleri ışığında kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak çalışmalarda bulunmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz de çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı bireylere ve ailelerine sağladığı koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici, rehberlik ve danışmanlık odaklı sosyal hizmetleri başarıyla yürütmektedir.

 

Bu vesileyle Aziz Milletimizin binlerce yıldır en önemli yapı taşlarından olan aile değerlerimizin güçlenerek devam etmesini temenni eder, Samsunlu hemşehrilerimin Aile Haftası’nı kutlarım

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir