enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5258
EURO
34,7471
ALTIN
2.490,46
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
17°C
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C

KYK Yurtlarına Yerleşemeyen Öğrencileri Büyükşehir Misafir Etti

KYK Yurtlarına Yerleşemeyen Öğrencileri Büyükşehir Misafir Etti
06.10.2022
94
A+
A-
Yurda yerleşene kadar Vezirköprü Taşhan Otel’de misafir edilen öğrenciler, Başkan Mustafa Demir’e teşekkür etti.
2022- 2023 eğitim- öğretim yılının başlamasıyla birlikte kente gelen üniversite öğrencilerine Büyükşehir Belediyesi kucak açtı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vezirköprü Meslek Yüksek Okulu’nu kazanan ve KYK yurtlarına yerleşemeyen öğrenciler Büyükşehir Belediyesi tarafından misafir edildi.
Büyükşehir Bizi Sahipsiz Bırakmadı
Yurda ya da eve yerleşene kadar Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait Vezirköprü Taşhan Otel’de misafir edilen öğrencilerden Buse Topçuoğlu, “Samsun’a Antalya’dan geldim. OMÜ Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümünü kazandım. İlk geldiğimde burayı çok bilmediğim için ne yapacağımı bilemedim. Ama Büyükşehir Belediyesi bizi sahipsiz bırakmadı” dedi.
Mağdur Olmaktan Kurtulduk
Rize’den gelen ve Vezirköprü Meslek Yüksekokulu’nda İç Mekân Tasarım Bölümü öğrencisi olan Beyzanur Bayındır da, “KYK Yurdu henüz açıklanmadı. Ondan dolayı da kalacak yer sıkıntımız vardı. Ancak Büyükşehir Belediyesi ile iletişime geçtiğimizde sorunumuz hemen çözüldü. Bizi şu an otelde ağırlıyorlar. Mağdur olmaktan kurtulduk. Hiç bilmediğimiz bir yerde kendimizi evimizde gibi hissettirdiği için Büyükşehir Belediyemize ve başkanımıza sonsuz teşekkürler” diye konuştu.
Ailem Sürekli Dua Ediyor
Ordu’dan gelen Rumeysa Sevgili de, “Ek tercihle yerleştiğim için yurt başvurum henüz açıklanmadı. Biz de Büyükşehir Belediyesi ile iletişime geçtik. Onlar da bize hemen geri dönüş sağladı. Vezirköprü’de bizi otelde misafir ediyorlar. Belediyenin oteli olması benim için de ayrıca güzel. Güvenilir bir yer. Verilen hizmet çok güzel. Ailemin de bu durumdan haberi var, onlar da belediyenin bize sağladığı desteği çok olumlu karşılıyor ve dualarını da eksik etmiyorlar. Başkanımıza ve burada bana destek olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Onlar Büyükşehir’e Emanet
1 Ekim’den bu yana öğrencileri misafir ettiklerini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Vezirköprü Taşhan Otel Tesis Sorumlusu Oğuzhan Karakuş ise şunları söyledi; “Çalışma arkadaşlarım ile birlikte öğrencilerimize elimizden geldiği kadar evlerinde hissetmeleri için çalışıyoruz. Onların bize emanet olduğu bilinci ile hareket ediyor, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir beyin talimatları doğrultusunda her türlü desteği veriyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir