enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3862
EURO
35,0429
ALTIN
2.326,30
BIST
9.137,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Parçalı Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
21°C
Banner Resmi
Banner Resmi

        KAVAK’A TREN SEFERLERİ BAŞLIYOR

        KAVAK’A TREN SEFERLERİ BAŞLIYOR
21.06.2022
48
A+
A-

                                                                        KAVAK’A TREN SEFERLERİ BAŞLIYOR

 

Uzun bir aradan sonra Tren seferlerinin yeniden başlaması Kavak’ta sevinçle karşılandı. Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “ Tren seferleri ekonomimizin hareketlenmesine büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Başkan Sarıcaoğlu, Cumhuriyet döneminin ilk demiryolu hatlarından olan Samsun-Sivas arasında yaklaşık yedi yıl süren bakım ve iyileştirme çalışmaları nedeniyle ara verilen Samsun- Kavak-Havza ve Amasya bölgesel tren seferlerinin yeniden başlamasını büyük bir sevinçle karşıladıklarını söyledi.

22 Haziran 2022 tarihinde başlayacak tren seferlerinin Belediye Başkanlığını yaptığı ilçesinin gelişimine büyük katkı sunacağını kaydeden İbrahim Sarıcaoğlu, “ Son yıllarda çeşitli sektörlerde aldığı yatırımlar ile modern kentleşme yolunda büyük bir mesafe alan Kavak ilçemiz yedi senelik bir aradan sonra tren seferlerine yeniden kavuşuyor. Bu bizim için büyük bir nimet. İlçemizin ulaşım ağına tren seferlerinin de eklenmesi nüfusumuzun artmasına ve ekonomimizin daha da hareketlenmesine neden olacaktır.” dedi.

Sarıcaoğlu, başlayacak bölgesel tren seferlerinin yöre halkına rahat ulaşım kolaylığı getirmesi yanında turizme açılma hedefi bulunan Kavak’a gelen insan sayısında da büyük artış sağlayacağını söyledi. Tren yolcu seferlerinin Samsun- Ankara karayolunda belli bir oranda trafik rahatlamasına da neden olacağını vurgulayan Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, şöyle konuştu:

“Samsun Havalimanı ve Deniz ulaşımına 25 dakikalık mesafedeyiz. Şimdi buna demiryolu da eklenmesiyle ulaşımda hiçbir problemi olmayan bir ilçe olduk. Gününü muhteşem bir doğa içinde stresten uzak geçirmek isteyenler özellikle de engelli vatandaşlarımız şimdi tren çok daha rahat ve konforlu bir biçimde gelip gidebilecekler. Başlayacak tren yolcu taşımacılığı nüfusumuzun artmasına ekonomimizin daha hareketlenmesine katkı sağlayacaktır. Ülkemiz için taş üstüne taş koyanlara minnettarız. Projede emeği bulunan herkese çok teşekkür ediyoruz”

Tren sefer saatleri ise şöyle olacak. Samsun Kalkış 17.30, Kavak varış 18.40 Amasya Varış 20.36, Amasya Kalkış 06.15,Kavak Varış 08.04, Kavak Kalkış 08.05, Samsun Varış 09.24

 

 

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir