enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3271
EURO
35,0620
ALTIN
2.297,63
BIST
9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
20°C
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Banner Resmi
Banner Resmi

KARLA MÜCADELEDE DE ÖRNEĞİZ

KARLA MÜCADELEDE DE ÖRNEĞİZ
28.01.2022
42
A+
A-

Büyükşehir ulaştırmakta ‘KAR’arlı

Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 17 ilçede karla mücadele çalışmaları kapsamında kapanan 435 mahalle yolundan 427’sini ulaşıma açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Yorulmadan, durmadan büyük bir özveriyle başarılı bir karla mücadele çalışması yürüttük” dedi.

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, kar yağışının ulaşımda aksamaya yol açmaması için 17 ilçede başlattığı seferberliği kesintisiz sürdürüyor. Toplam 144 araç ve 250 kişilik ekip oluşturan Büyükşehir Belediyesi, yol açma faaliyetleri için 7/24 esaslı çalışıyor. Hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü yüksek kesimlerde dondurucu soğuğa rağmen özveriyle çalışan ekipler, kapalı olan 435 mahalle yolunun 427’sini ulaşıma açtı. Kapalı olan 8 mahalle yolunda ise çalışmalar devam ediyor.

Ülke genelinde kötü hava şartları nedeniyle kapalı yollar olmasına rağmen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in talimatları doğrultusunda kar yağışının başladığı günden beri vardiyalı olarak 24 saat çalışan ekipler, yolların kapanmasına müsaade etmedi. Karla mücadele ekiplerinin yoğun çaba ve çalışması ile ulaşımda herhangi bir aksaklık yaşamayan vatandaşlar da Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Çalışmalar kapsamında ise Çarşamba, Bafra, Alaçam, Yakakent, Kavak, Havza, Ladik, Vezirköprü, İlkadım, Atakum, Canik ve Tekkeköy’de hiç kapalı mahalle yolu kalmazken, Salıpazarı’nda 3, Ayvacık’ta 2, 19 Mayıs’ta 2 ve Asarcık’ta 1 mahallenin yolunun kapalı olduğu bildirildi.

 

KARLA MÜCADELEDE DE ÖRNEĞİZ

 

Kar yağışı öncesinde tüm tedbirleri alarak yağışın başlamasıyla birlikte teyakkuz halinde çalışmalara başladıklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Samsun’da kent merkezi ve ilçelerde şu ana kadar olumsuz bir durum yaşanmadı. Hem merkezimizde hem de kırsalımızda hazırlıklarımızı yapmıştık. Kar yağar yağmaz da arkadaşlarımız harekete geçti. Kapanan 435 mahalle yolundan 427’si şu an ulaşıma açık. 8 tane kapalı mahallemiz var. Onları da açmak için ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. Sorun olan yerlere çok hızlı bir şekilde müdahalemizi yaptık. 112 ekiplerimiz ile de koordineli bir çalışma yürüttük. Kapanan yollar nedeniyle hastalara ulaşamayan sağlık görevlilerimizin yolları yine ekiplerimizce açıldı. Yorulmadan, durmadan büyük bir özveriyle başarılı bir karla mücadele çalışması yürüttük. Herhangi bir sorunun yaşanmaması için ekiplerimiz 7/24 görevlerinin başında vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Canla başla çalışan fedakar ekiplerimize de gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir