enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3635
EURO
34,9543
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Çok Bulutlu
22°C
Banner Resmi
Banner Resmi

İklim değişikliğine uyum stratejisi belirlenecek

İklim değişikliğine uyum stratejisi belirlenecek
14.06.2022
25
A+
A-

İklim değişikliğine uyum stratejisi belirlenecek

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Türkiye’de İklim Değişikliğine Uyum Eyleminin Güçlendirilmesi Projesi’ kapsamında ‘Samsun İklim Değişikliğine Uyum Stratejisi ve Eylem Planı İstişare Toplantısı’ düzenlendi. Toplantıya sivil toplum, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör temsilcileri katıldı.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Türkiye’de İklim Değişikliğine Uyum Eyleminin Güçlendirilmesi Projesi’ 9 Ekim 2019 tarihinde başladı. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen proje ile özellikle sektör ve kent ölçeğinde iklim değişikliğine uyumun güçlendirilmesi yoluyla toplumsal direncin arttırılması amaçlanıyor. Projenin ‘şehirler için uyum’ hedefi doğrultusunda Türkiye’de Samsun, Konya, Muğla ve Sakarya pilot il olarak belirlendi. Proje kapsamında Samsun için yerel iklim değişikliğine uyum stratejisi ve eylem planları hazırlanacağı, şehirler için izleme ve değerlendirme sistemi ile finansman stratejisi geliştirileceği belirtildi.

Proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ali Tulumen, “Ocak 2022 itibari ile Samsun İli Etkilenebilirlik ve Risk Analizi Raporu taslağı hazırlanmış olup yerel paydaşlarca değerlendirilmek üzere çalışmalara başlanmıştı. Rapor taslağı, görüş ve önerileri alınmak üzere 57 kurum ve kuruluşa gönderildi. Görüş ve öneriler tarafımıza iletilmiş ve proje yürütücüsü Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile paylaşıldı. Bugün proje kapsamında düzenlenen ‘Samsun İklim Değişikliğine Uyum Stratejisi ve Eylem Planı İstişare Toplantısı’ ile projenin uygulanabilirliğinin arttırılması için yerel paydaşlardan enerji, kent, tarım, hayvancılık, balıkçılık, su kaynakları yönetimi, sanayi, halk sağlığı, turizm, sosyal kalkınma, ulaşım, iletişim ve biyoçeşitlilik, ekosistem hizmetleri sektörleri bazında iklim değişikliğine uyum eylemleri hakkında görüşler alındı. Samsun İklim Değişikliğine Uyum Stratejisi ve Eylem Planı’nda yer alacak eylemlerin katılımcı süreçlerle belirlenmesi sağlandı” dedi.

 

Projenin 8 Ekim 2023 tarihinde sona ereceği belirtildi.

 

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir