enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3285
EURO
35,0893
ALTIN
2.297,14
BIST
9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
20°C
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Banner Resmi
Banner Resmi

Hukuka, Adalete ve Liyakate Aykırı Uygulamalar Ne Zaman Bitecek?

Hukuka, Adalete ve Liyakate Aykırı Uygulamalar Ne Zaman Bitecek?
06.09.2021
67
A+
A-

İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu göreve geldiği günden bu yana bu kurumda yaşanan olumsuzluklar almış başını gidiyor. Kurumda personellere mobbing uygulanmakta, kanun ve yasalara aykırı olarak iş ve işlemler yapılmaktadır” dedi.
Ofis Bir-Sen Genel Başkanı Dr. H. Selen Dağıstan Namlı, yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları söyledi; “İsmail Hakkı Kasapoğlu, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine geldiği günden bu yana, kurumla alakalı olarak birçok olumsuz gelişmeler ve olaylar yaşanmış, bizler de herkes gibi yaşanan bu tatsız olayları basından ve kamuoyundan öğrenmiş bulunmaktayız. Son olarak Sendika İl Başkanımız Fevzi Gül,  kurum içerisinde yapılan ve yaşanan bir takım usulsüz iş ve işlemleri Atakum Kaymakamlığına, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, Samsun Valiliğine,  Spor Bakanlığına, Adli ve İdari yargıya taşımıştır. Ve bunun üzerine şikâyet hakkını kullanan il başkanımıza adeta “sen bizi nasıl şikâyet edersin, sen misin bizi şikâyet eden” denircesine, kendisine Atakum Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili S. P. tarafından mobbing uygulanmış, yasa ve kanun dinlemeden görevleri elinden alınarak, burada görev yapması engellenmiştir. Ofis Bir-Sen İl başkanımızın Samsun Valiliğine yapmış olduğu şikâyetin üzerine ön inceleme başlatılmış, ancak ilçe müdür vekili S. P. hakkında soruşturma izni verilmemiştir. Valiliğin soruşturma izni vermemesi üzerine kararı bölge idare mahkemesine taşıyarak itirazda bulunan il başkanımız, bölge idare mahkemesindeki davayı kazanmış ve mahkemeden ilçe müdür vekili S.P. hakkında soruşturma izni verilmesi kararı çıkmıştır. Ayrıca ilçe müdür vekili hakkında görevi kötüye kullanmasından ve mobbing uygulamalarından dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş ve savcılık, S. P. hakkında Atakum kaymakamlığından soruşturma izni istemiştir. Ve halen daha yargı süreci devam etmektedir” dedi.
Kasapoğlu’na Sesleniyorum!
Ofis Bir-Sen Genel Başkanı Dr. H. Selen Dağıstan Namlı, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu’na seslenerek sözlerini şu şekilde sürdürdü. “Sayın Kasapoğlu, İlkadım ile Atakum Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünde yaşanan olumsuzluklarla ilgili olarak sendika il başkanımızın makamınıza ve yetkili kurumlara yaptığı şikâyetlerle alakalı olarak, orada bu olaylara karışanlarla ilgili hangi iş ve işlemleri yaptınız? Bu kadar suçlama ve iddialar varken ve Bölge İdare Mahkemesi soruşturma izni verilmesine karar vermiş iken, siz bu kişileri görevlerinden aldınız mı, ya da görev yerlerini değiştirdiniz mi? Yapılan soruşturmalarda il başkanımız aklanmasına, şikâyet edilen kişiler için ise, soruşturmayı yürüten müfettişlerce cezai müeyyide teklif edilmesine rağmen, bu kişiler aynı görev yerlerinde kalarak adeta ödüllendirilmiş ve sendika il başkanımızın şikâyet hakkını kullanmasından dolayı görev yeri değiştirilerek, merkezde de onca spor tesisi, gençlik merkezi, öğrenci yurtları ve merkez ilçe müdürlükleri varken, özellikle bilinçli ve kasıtlı olarak 19 Mayıs ilçesine görevlendirme yapılarak cezalandırılmak istenilmiştir. Bu nasıl bir adalettir ki, suçlular korunmakta, usulsüz iş ve işlemleri şikâyet eden sendika başkanımız cezalandırılmaktadır. 4688 sayılı sendikalar kanunu ve Danıştay 5. Dairesinin almış olduğu karar gereği, sendika şube yöneticileri ve işyeri temsilcilerinin haklı bir sebep olmadıkça görev yerlerinin değiştirilemeyeceğine hükmetmiştir. Buna rağmen, “ben yaptım oldu”, mantığı ile yaptığınız iş ve işlemler suçtur” dedi.
Yetkililere Sesleniyorum!
Genel Başkan Dr. H. Selen Dağıstan Namlı, son olarak şunları belirtti; “Buradan yetkililere sesleniyorum; Kamu kurumları kimsenin öyle istediği gibi kafasına, zevkine babasının çiftliği gibi yönetileceği yerler değildir. Kanun ve yönetmeliklerin uygulanması gerekir. Keyfiyetten uzak, devlet memurlarına yaraşır bir üslûpla çalışanlara ve vatandaşa davranılması gerekmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözünü hatırlatırım size; “Makamın gücüne, imkânlarına güvenerek, gönül kıran, insanları rencide eden, vatandaşa tepeden bakan kibir abidelerinin bu davada yeri olmaz” diyor. Hiç kimse kendisini kanunların üzerinde ulaşılmaz yerine koymamalıdır, koyamaz. Keyfiyet kanunlarımızın önüne geçemez. Alınan bu karardan biran önce dönmenizi, aksi takdirde tüm hukuki haklarımızı kullanacağımızı bilmenizi isteriz. Bu gibi keyfi uygulamalara karşı Ofis Bir-Sen’in tutumu ve dik duruşu devam edecektir. Uluslararası mevzuat ve iç hukukumuz sendika yöneticilerimiz ve teşkilatlarımıza yönelik bu kabul edilemez işlemleri ortadan kaldıracak kurallar içermektedir.  Yaşanan hukuksuzlukların karşısında dik kalmayı başaran Ofis Bir-Sen bundan sonra da; sendika yöneticilerimizin, teşkilatlarımızın,  üyelerimizin yaşadığı her haksızlığı yargıya taşıyarak mücadelesine devam edecektir, bunun böyle bilinmesini istiyoruz” dedi.

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir