enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5334
EURO
34,9533
ALTIN
2.431,20
BIST
9.717,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
21°C
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

HER ÇOCUK BİR DÜNYA PROJESİ ÜLKEYE MODEL OLABİLECEK GÜZELLİKTE !

HER ÇOCUK BİR DÜNYA PROJESİ ÜLKEYE MODEL OLABİLECEK GÜZELLİKTE !
24.08.2022
42
A+
A-

HER ÇOCUK BİR DÜNYA PROJESİ ÜLKEYE MODEL OLABİLECEK GÜZELLİKTE !

0AC360B3 FB83 4DB9 AA0D 0843335DB5F8

Durak Fındık tarafından finanse edilen Her Çocuk Bir Dünya Programı kapsamında 2018 yılından bu yana başta çocuk işçiliğinin önlenmesi, gezici mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarının , yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve tarım işçilerinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi için üreticilerle, işçilerle, tarım aracılarıyla, çocuklarla çalışmalar yürütülmekte, covid 19 pandemisi nedeniyle 2020 ve 2021 fındık hasadı boyunca yaz okulu uygulaması yapılamamış, Bu yıl hasat döneminde Her Çocuk Bir Dünya Programı yaz okulu yeniden hayata geçirilmiştir.

Her Çocuk Bir Dünya Programının yaz okulu İkizce Kaymakamlığı ile işbirliği içinde Ordu Büyükşehir Belediyesinin de katkılarıyla İkizce Anadolu İmam Hatip Lisesi Binasında yürütülmektedir.

499D20DC 4173 4CD2 AB78 35C98F01AB94 DB8E4420 A7F7 4F6E A65C 13C9B47DED41

Program kapsamında gezici mevsimlik tarım işçilerinin 3-15 yaş arasındaki çocuklarına yönelik eğitim, okul müfredatına uygun eğitim, sağlık ve bakım hizmetleri bütüncül bir biçimde sunulmaktadır.

Böylece aileler fındık hasadında oldukları süre içerisinde çocuklar fındık bahçesi yerine sabah 8:00 ile akşam 17:00 arasında daha temiz ve güvenli bir alanda eğitime dahil olmaktadırlar.

Program kapsamında çocuklara 4 öğünden oluşan (2 ana 2 ara olmak üzere) bir beslenme programı sunulmaktadır.

Çocukların sağlık ihtiyaçları, Durak Fındık ailesinin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Özel ünye Çakırtepe Hastanesi ile işbirliği içerisinde giderilmektedir.

Bu kapsamda özel ünye Çakırtepe hastanesi yönetim kurulu başkanı Mehmet Ali DURAK, hastane mesul müdürü ve Başhekimi , aynı zamanda Ordu Tabip Odası başkanı Uzm. Dr. Ali COŞKUN, hastane doktoru, hastane müdürü ve bazı hastane personelleri bu gün projede görev aldılar ve faaliyetlerde bulundular.

Her Çocuk Bir Dünya Programı yalnızca çocukların değil aynı zamanda ailelerin de dahil olduğu kapsayıcı bir programdır. Program kapsamında gezici mevsimlik tarım işçisi olan annelere çalışan hakları, çocuk işçiliği, toplumsal cinsiyet, mevsimlik tarım göçünde karşılaşılabilecekler kazalara yönelik ilk yardım ve bulaşıcı hastalıklar konularında eğitimler verilmektedir.

Durak Fındık tarafından finanse edilen Her Çocuk Bir Dünya Programı çocukları yalnızca fındık hasadında oldukları süre içerisinde değil yılın diğer aylarında da kendi yaşadıkları şehirlerde takip etmeye devam etmektedir. Programın çocukların ve ailelerin eğitime olumlu yaklaşım, okula devam konusunda farkındalıklarını arttıran ve çocukların fiziksel, bilişsel gelişimlerini destekleyici pek çok olumlu etkisini ortaya koyan çalışmalar bulunmaktadır.

Bu çalışmalar hakkında daha fazla bilgi almak için Her Çocuk Bir Dünya Programı web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
https://hercocukbirdunya.org

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir