enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3712
EURO
34,9854
ALTIN
2.326,10
BIST
9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
21°C
Banner Resmi
Banner Resmi

Engellilerin geleceği ele alındı

Engellilerin geleceği ele alındı
12.05.2022
32
A+
A-

Engellilerin geleceği ele alındı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından “Engellilere Yönelik Hizmetlerin Geleceği” çalıştayı düzenlendi.

Ulaşım, erişilebilirlik, eğitim, spor ve kültürel hizmetler ile sağlık ve sosyal hizmetler olmak üzere 6 ana tema üzerinde değerlendirmelerin yapıldığı çalıştaya Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nihat Soğuk, Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Yıldız, Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı, engelli vatandaşlar ve çok sayıda kişi katıldı. Mavi Işıklar Eğitim Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen çalıştayda Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın engelli vatandaşların toplumsal hayata katılımını kolaylaştırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar anlatıldı.

HEDEF: ENGELLİLERLE İLGİLİ ÇALIŞMALARA KATKI KOYMAK

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat Soğuk çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada toplumun her alanında engelli bireylerin hak ve refahını teşvik etmeyi, engelli bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Başkanvekili Soğuk ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin engelli vatandaşlar içinde yaşanabilir hale getirilmesi amacıyla hayata geçirilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Samsun’un daha sağlıklı bir geleceğe ulaşması amacıyla gece gündüz demeden çalıştıklarını anlatan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Soğuk, “Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatta daha aktif rol almalarına katkı sağlayacak tüm projeleri önemsiyoruz. Bu çalıştay da konuyu ne kadar önemsediğimizin göstergesi. Samsun genelinde yaşayan engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerin sunulması, ulaştırılması, engelli vatandaşların hizmetlerden yararlanması kapsamında mevcut durum ve sorun analizleri burada tartışılıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak Başkanımız Mustafa Demir önderliğinde engelli vatandaşlarımızın özel ihtiyaçlarını karşılayarak yaşam kalitelerini yükseltmek adına birçok çalışma yürütüyoruz. Danışmanlık, eğitim, ulaşım, yaz kampı, engelsiz çocuk evi, sosyal yardım, mesleki ve sporla rehabilitasyon hizmetleri bunlardan başlıcaları. Her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız. Hedefimiz engelli bireylerimiz ile ilgili yürütülen çalışmalara daha fazla katkı sağlamak” dedi.

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir