enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5046
EURO
34,7434
ALTIN
2.485,84
BIST
9.492,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
17°C
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C

DOĞRU YOL PARTİSİ SAMSUN İL BAŞKANI KULAKLIOĞLU: “MADENCİLER DÜNYANIN EN ZOR MESLEĞİNİ YAPIYOR”

DOĞRU YOL PARTİSİ SAMSUN İL BAŞKANI KULAKLIOĞLU: “MADENCİLER DÜNYANIN EN ZOR MESLEĞİNİ YAPIYOR”
04.12.2022
25
A+
A-

“Madenciler dünyanın en zor mesleğini yapıyor”

D03234AA D87A 4D5C B3F1 CDF8CF91835A

Doğru Yol partisi Samsun İl Başkanı Serpil KULAKLIOĞLU , 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, madencilerin en kutsal ve en zor mesleğini yerine getirdiklerini söyledi.
Madencilik sektörünün tarih boyunca uygarlıkların gelişmesinde önemli yeri bulunduğuna değinen KULAKLIOĞLU mesajında şu görüşlere yer verdi; “Dünyanın en meşakkatli en zor mesleğinin günüdür. Madencilik, tarih boyunca uygarlıkların gelişmesinde çok önemli yer tutan sektörlerden biri olmuştur. İçinde bulunduğumuz yüzyılda yeraltı kaynakları insanın yaşamını sürdürülebilmesi ve yaşam kalitelerinin yükselmesi bakımından belirleyici olmuş ve gelecekte daha da belirleyici olacaktır. Bu bakımdan, madencilik sektörü dün olduğu gibi bugün de ülkeler için vazgeçilmez konumunu sürdürmektedir.
Türkiye ise maden bakımından zengin doğal kaynaklara sahip olan nadir ülkelerden birisidir. Çoğunlukta enerji ihtiyacını karşılamaya yönelik kullanılan madenlerin yer altından çıkarılması oldukça tehlikeli ve meşakkatlidir. Yeraltı kaynaklarını her türlü tehlike ve zorluk altında doğayla mücadele ederek üreten madencilere, toplumun vefa borcu bulunmaktadır. Her vardiya başında “selametle” diye uğurlanan, maden ocaklarının girişinde “selametle” ve “uğur ola” yazan, çıkışta birbirlerine “geçmiş olsun” diyen, başkalarının da onları “geçmiş olsun” diye selamladığı başka bir meslek yoktur.
Madencilik sektörünün hak ettiği yeri bulması için hükumetimiz büyük gayret gösteriyor. İş güvenliği konusunda gerekli adımları atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Bu kadar zor bir mesleği icra eden maden işçilerimizin özlük ve sosyal haklarını savunmak, refah seviyelerini yükseltmek ise başlıca görevlerimiz arasındadır.
Dünya Madenciler Günü vesilesiyle ülkemizin ve ilimizin kalkınmasında çok büyük öneme sahip olan sektöre hizmet ederek, dünyanın en zor mesleğini yerine getirmeye çalışan tüm madencilerimizin bu anlamlı ve önemli günlerini kutluyor, Meslekleri uğruna yaşamını yitiren maden şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm maden emekçilerine aileleri ile sağlıklı mutlu bir yaşam diliyorum

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir