enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3397
EURO
35,1192
ALTIN
2.307,48
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Yağmurlu
20°C
Samsun
20°C
Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Banner Resmi
Banner Resmi

ÇARŞAMBA’DA HALK OYUNLARI FESTİVALİ

ÇARŞAMBA’DA HALK OYUNLARI FESTİVALİ
20.07.2022
38
A+
A-

ÇARŞAMBA’DA HALK OYUNLARI FESTİVALİ

Çarşamba Belediyesince düzenlenen Yeşilırmak Şenlikleri kapsamında, 7 bölgeden gelen 250 kişilik halk oyunları ekibi, 21 Temmuz Perşembe akşamı saat 19.00’da Abdullah Paşa Meydanı’nda sahne alacak. Çarşamba çiftetellisinden zeybeğe birçok yörenin halk oyunlarına sahne olacak programda izleyicileri, yöresel ezgilerle dolu dakikalar bekliyor.

Çarşamba Belediyesi tarafından düzenlenen Yeşilırmak Şenlikleri, Yöresel Halk Oyunları Festivali ile 21 Temmuz Perşembe akşamı başlıyor. 21-22-23 Temmuz akşamları, saat 19.00’da 7 bölgeden gelen 250 kişilik halk oyunları ekibi, Abdullah Paşa Meydanı’nda seyirciyle buluşacak.

21 Temmuz Perşembe günü saat 16.00’da Çarşamba Belediye Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunma Töreni ile başlayacak olan Halk Oyunları Festivali, daha sonrasında kortej ve Abdullah Paşa Meydanı’ndaki program ile devam edecek. 3 gün boyunca, 7 bölgeden gelen ekipler ile Çarşamba’da 7 ayrı kültür iklimi bir arada yaşanacak. Çarşamba’nın farklı yerlerinde de halk oyunları gösterilerini sahneleyecek olan 250 kişilik ekip, 22 Temmuz Cuma günü saat 16.00’da Zübeyde Hanım Meydanı’nda, saat 17.00’de ise Tarihi Çarşamba Köprüsü’nde vatandaşlarla buluşacak.

Yeşilırmak Şenlikleri başlıyor

Halk Oyunları Festivali’ne dair açıklamalarda bulunan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Yeşilırmak Şenlikleri’nin bu yıl da çok güzel geçeceğini söyledi.

Başkan Doğan, “Yeşilırmak Şenlikleri’miz için bu yıl da çok hazırlandık. İlçemizde birçok değerli sanatçıyı ağırlayacağız. Offroad oyunlarımızı geçtiğimiz hafta yoğun bir katılım ile tamamlamıştık. Hemşehrilerimizin de programlarımıza ilgisi yoğun. Halk Oyunları Festivali’miz ile de cennet vatanımızın, dört bir köşesinden birçok ayrı ekibi ilçemizde misafir edeceğiz. Toplam 250 kişilik halk oyunları grupları ile Çarşamba’mızın farklı yerlerinde hemşehrilerimizi yöresel halk danslarımız ile buluşturacağız. 21-22-23 Temmuz tarihlerinde ilçemizde halk oyunları rüzgârı esecek. Ekin Uzunlar, Irmak Arıcı ve İsmail Altunsaray konserlerimiz ile de vatandaşlarımızı müzik dolu anlar bekliyor. Geleneksel Rahvan At Yarışları’mız ile sporseverlerimiz heyecana doyacak. Tüm hemşehrilerimizi şenliklerimize bekliyoruz” diye konuştu.

 

 

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir