enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4930
EURO
34,6021
ALTIN
2.499,28
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
31°C
Samsun
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Büyükşehir’den ‘Psiko-Sosyal’ eğitim

Büyükşehir’den ‘Psiko-Sosyal’ eğitim
03.01.2022
40
A+
A-

Çiftler boşanmaktan vazgeçiyor, gençler sınav stresini atıyor, çocuklar ekran bağımlılığından kurtuluyor

Büyükşehir’den ‘Psiko-Sosyal’ eğitim

Samsun Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Samsun Aile Danışma ve Eğitim Merkezi’nin (SADEM) danışmanlık hizmetlerinden faydalanan yüzlerce birey ve ebeveyn, problemlerinden kurtularak yaşamlarını mutlu şekilde devam ettiriyor. Aile bütünlüğünün dağılmasını önleyen merkezin psiko-sosyal eğitimlerine ise ilgi her geçen gün artıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Çocuk, genç, ebeveyn ve yaşlılarımız toplumumuzun temel direkleridir. Aile ise bunları bir arada tutan en büyük güçtür. Dolayısıyla aile içi veya bireysel anlamda yaşanan sorunların büyümeden çözüme kavuşturulmasına yardımcı olmak, sosyal belediyecilik anlamında vazifemizdir” dedi.

Aile içi veya kişisel sorunlarının çözümünde aktif rol oynayan Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kadın, Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesindeki SADEM, faaliyetleriyle, duygularını yönetmekte zorlanan vatandaşlara hizmet veriyor.

İlköğretim çağındaki öğrencilerden 65 yaş üstü kişilere kadar herkese danışmalık hizmeti veren kurum, 2020 yılında başvuru yapan 230 kişiyle görüşme gerçekleştirdi. Bu sayı 2021 yılında 1299 kişiye yükseldi. Görüşmeler sayesinde 2021 yılında 100’ün üzerinde çift boşanmaktan vazgeçti. 250 aile içi şiddet sona erdi. 210 genç teknoloji bağımlısı ve 207 kişi de beyni gerçeği yansıtmayan bağlantılar kurulması olarak adlandırılan bilişsel çarpıtmadan kurtuldu.

Aile İçi Şiddet ve Sosyal Öğrenme İlişkisi, Şiddeti Önleyici Tedbirler, Teknoloji Bağımlılığı ve Ekran Kullanımı, Bilişsel Çarpıtmalar, Sınav Stresi ve Stresle Başa Çıkma, Öfke ve Öfke Kontrolü, Türk Kültürü ve Aile gibi konulara ilişkin düzenlenen 12 psiko-sosyal eğitime ise toplamda 1100 kişi katıldı.

GENÇLERDE BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ
Her türlü iletişim sorunu yanında kaygı, korku ve strese neden olan duygusal problemleri en aza indiren SADEM, danışmalık eğitimlerini sürdürüyor. Kadıköy Kültür ve Yaşam Evi, Sadi Tekkesi, Millet Bahçesi Hanımlar Lokali ve İlkadım Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan eğitimlere, ebevenylerin yanında en büyük ilgiyi üniversite sınavına hazırlanan gençler gösteriyor. Branşında uzman kurum psikolog ve sosyologların verdiği eğitimler sonunda yapılan soru-cevap uygulamasında ise cevaplar titizlikle değerlendiriliyor. Eğitimlerin kendilerine çok fayda sağladığını ifade eden kursiyerler, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkür ediyor.

ÇÖZÜM ODAKLI EĞİTİMLERE DEVAM
Merkezin çalışmaları hakkında bilgi veren SADEM Görevlisi Uzman Psikolog Emrah Talay, aile danışmanlık ve psiko-sosyal destek eğitimlerine ihtiyaç duyan herkesin katılabileceğini söyledi. Psikolog Talay, “Pandemi sürecinde, ilkokul, ortaokul, lise dönemindeki çocuklarımız ve gençlerimiz, cep telefonu, dijital ve sosyal medya bağımlılığı, dikkat dağınıklığı, sınav korkusu, kendine güven gibi bir takım duygusal ve davranışsal sorunlar yaşayabilmektedir. Evlilikte ebeveynler arasında çeşitli nedenlerle iletişim bozukluğu, aile içi çatışma, tartışma ve kavga gibi problemler görülmekte, bunlar çiftlerin boşanmalarına sebebiyet verebilmektedir. Yaşlılarımızda ise hastalık kaygısı, güvensizlik, korku, kaygı, yalnızlaşma, içe kapanma, değersizlik hissi görülebilir. SADEM olarak bizler de bu sorunları yaşayan bireylerle görüşerek aile ve evlilik danışmanlığı hizmeti veriyoruz. Onları rahatlatmaya ve sorunlarını çözmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda eğitimlerimiz çözüm anlamında fayda sağlamaktadır” dedi.

AİLE EN BÜYÜK GÜÇTÜR
SADEM’in danışmanlık ve eğitim desteklerinin bu yıl da devam edeceğini dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Çocuk, genç, ebeveyn ve yaşlılarımız toplumumuzun temel direkleridir. Aile ise bunları bir arada tutan en büyük güçtür. Dolayısıyla aile içi veya bireysel anlamda yaşanan sorunların büyümeden çözüme kavuşturulmasına yardımcı olmak, sosyal belediyecilik anlamında vazifemizdir. Bu manada faaliyetlerine devam eden aile danışma ve eğitim merkezimiz, ihtiyaç duyan tüm fertlerimizin adeta imdadına yetişmektedir. Çok sayıda ailemizin dağılması önlenerek çocukların ve gençlerimizin gelecekle ilgili mağduriyetleri engellenmekte, duygusal anlamdaki sıkıntıların aşılmasıyla başarı artırılmakta, yaşam koşulları negatiften pozitif yöne döndürülmektedir. Bu açıdan merkezimiz, amacına ulaşmaktadır. Ekiplerimize özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

EĞİTİMLER VE TARİHLERİ
SADEM eğitimleri, 2022 yılında da devam edecek. ‘Aile Şiddet ve Sosyal Öğrenme İlişkisi’ ile ‘Şiddet Önleyici Tedbirler’ eğitimi 5 Ocak’ta Sadi Teknesi’nde, ‘Sınav Stresi ve Stresle Başa Çıkma’ eğitimi 6 Ocak’ta Halk Eğitim Merkezi’nde, ‘Düşünce Hatalarımız’ eğitimi 26 Ocak’ta Millet Bahçesi Hanımlar Lokali’nde,  2 Şubat’ta ise Sadi Teknesi’nde, ‘Teknoloji Bağımlılığı ve Ekran Kullanımı’ eğitimi 13-18 Ocak’ta Paşa Konakları’nda, ‘Öfke ve Öfke Kontrolü’ eğitimi 13 Ocak’ta Halk Eğitim Merkezi’nde, ‘Aile Kavramı ve İlişkiler’ eğitimi de 20 Ocak’ta Halk Eğitim Merkezi’nde yapılacak.

XXX

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir