enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5560
EURO
34,8671
ALTIN
2.427,11
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
30°C
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
32°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

BU ACIYA YÜREK DAYANMAZ CANSU DURSUN DA VEFAT ETTİ

BU ACIYA YÜREK DAYANMAZ CANSU DURSUN DA VEFAT ETTİ
26.07.2022
49
A+
A-

BU ACIYA YÜREK DAYANMAZ CAMNSU DURSUN DA VEFAT ETTİ

Aslen Artvinli olup; uzun yıllar ve hâlen Samsun Ondokuzmayıs ilçesi, Engiz Mahallesi’nde ikâmet eden, Kültür Bakanlığı Halk Şairi Alaeddin DURSUN’un, OMÜ ve Bafra hastanelerinde yoğun bakımda tedavi gören kızı, epilepsi hastası Cansu Sultan Dursun da dün akşam vefat etti.

Bir süre önce; eşi Hava Kaya Dursun’u da kaybeden şair Alaeddin Dursun’un; daha önce de yine epilepsi hastası çocukları Hasan Hüseyin ile Ahmet Mücahit de peş peşe vefat edince Dursun Ailesi derin bir acıya boğulmuştu.

Alaeddin Dursun’un kızı Cansu Sultan Dursun da dün akşam ( 24 Temmuz Pazar) hayatını kaybetti.

Alaeddin  Dursun ile vefat eden eşi Hava Kaya Dursun’un çocuklarının gerek evlerindeki  gerekse de hastanelerdeki bakımları, vatandaşlarca büyük ilgi ve takdir görmüş, TRT Haber’in ” Ömür Dediğin ” adlı bir programında yer alarak, verdikleri hayat mücadelesi ve çocuklarının yaşantıları tüm Türkiye’de ilgiyle izlenmişti.

Alaeddin Dursun; özellkle eşi Hava Kaya Dursun ve çocuklarına  ithâf ettiği şiirleriyle dikkat çekmişti.

Yine Alaeddin Dursun ve eşi; çeşitli kurum ve kuruluşlarca” Yıın Annesi ve  Babası ” ödüllerine lâyık görülmüşlerdi.

Alaeddin Dursun’un edebiyat  piyasasında, 7 şiir kitabı buunuyor ve şair Dursun, şair arkadaşlarıyla birlikte Samsun TÜYAP, Çarşamba, Terme ve Bafra gibi şehirlerde düzenlenen şiir imza günleri ile şiir dinletilerine katılmıştı.

Alaeddin Dursun’un kızı Cansu Sultan Dursun’un cenazesine; Ondokuzmayıs ilçe protokolu ile aile yakınları veşair arkdaşları ile ilçe sâkinleri katıldı. Cansu Sultan, Ondokuzmayıs Mahallesi Camisinde kılınan cenaze  namazına müteakip, Aile Kabristanı’nda toprağa verildi.

Alaeddin Dursun’a  baş sağlığı, tüm vefat etmişlerine de Allah’tan rahmet diliyoruz.

Haber: Oktay ZERRİN- Samsun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir