enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3676
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,34
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Çok Bulutlu
22°C
Banner Resmi
Banner Resmi

Başkan Sarıkurt’tan Çalışanlara Yeni Yıl Müjdesi

Başkan Sarıkurt’tan Çalışanlara Yeni Yıl Müjdesi
30.12.2022
13
A+
A-

Çorlu Belediyesi Personel A.Ş. ile Belediye-İş Sendikası arasında devam eden sözleşme kapsamında Başkan Sarıkurt’tan şirket personeline müjde geldi.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Başkan Yardımcısı Adnan Kum, Çorlu Belediyesi Personel A.Ş. Müdürü Tolga Gülerdağ, Belediye-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı İbrahim Özçelik, Belediye-İş Sendikası Trakya Şube Başkan Yardımcısı Hakan Bozbulut’un katılımıyla gerçekleştirilen toplantının ardından şirket personelinin aldığı yemek ve yakacak yardımında ücretler artırıldı.

“Emekçilerimizin Yanındayız”

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, ülkenin içinde bulunduğu şartların göz önüne alınarak yapılan değerlendirmeler ışığında Personel A.Ş. çalışanlarına yeni yıl zammı öncesinde yemek ve yakacak yardımında da artışa gittiklerini belirterek, “Çalışanlarımızın daha iyi şartlara sahip olabilmesi ve günümüzün ekonomik şartlarında zorlanmaması ve refahını artırabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu kapsamda Çorlu Belediyesi Personel A.Ş. şirketimiz ve Belediye-İş Sendikası Trakya Şubesi arasında geçtiğimiz yıl toplu iş sözleşmesi imzalamıştık. Bugün ülkemizin ekonomik durumu ve emekçilerimizin hali ortada. Biz de emekçilerimizin yanında olacak kararlar almaya devam ediyoruz.

“Yakacak ve Yemek Ücretlerinde Büyük Artış”

Çalışanlarımızın bu zor şartlarını öngörerek yaptığımız sözleşme kapsamında 2023 yılı ile birlikte maaşlarda enflasyon artı % 2 oranında bir artış sağlayacağız. Yakacak ve yemek ücretlerinde büyük artışa gidiyoruz. Açıklanacak enflasyon oranında yapılacak artışın yanı sıra özellikle kış aylarında kendilerine katkı sağlayabilmek için 6 ay boyunca aylık net 400 TL yakacak yardımı yapacağız. Ağırlaşan ekonomik koşullarla çalışanlarımızın sağlıklı ve doğru bir şekilde beslenebilmeleri için de artan yemek masraflarına önemli bir katkı sunduk ve yemek ücretlerinde % 70 oranında artışa gittik. Sosyal belediyecilik anlayışı ile hem kentimize hem de çalışanlarımıza fayda sağlayabilmek ve ihtiyaçlarına katkı sunabilmek için çalışıyoruz. Bugün imzaladığımız protokolün, çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Belediye-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı İbrahim Özçelik ise yaptığı açıklamada, “Ülkemizin içinde bulunduğu durum ortada, ardı ardına gelen zamların yaşam şartlarını olumsuz etkilediği bu dönemde Belediye Başkanımız Ahmet Sarıkurt’un yapmış olduğu ilave artışı önemsiyor ve emeğimize sağladığı katkılardan dolayı üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. İmzaladığımız protokol kapsamında yemek ve yakacak ücretlerinde yapılan artışlar aralık ayı itibariyle geçerli olup güncellenen yemek ve yakacak ücretlerimiz ocak ayı itibariyle enflasyon ve refah payı oranında artarak yansıyacak.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir