enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3171
EURO
35,0910
ALTIN
2.299,97
BIST
9.050,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Yağmurlu
20°C
Samsun
20°C
Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Banner Resmi
Banner Resmi

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: -NİSSİBİ KÖPRÜSÜ’NÜ 4 MİLYON 78 BİN ARAÇ KULLANDI

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: -NİSSİBİ KÖPRÜSÜ’NÜ 4 MİLYON 78 BİN ARAÇ KULLANDI
05.08.2022
41
A+
A-

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KARAİSMAİLOĞLU:

-NİSSİBİ KÖPRÜSÜ’NÜ 4 MİLYON 78 BİN ARAÇ KULLANDI

-NİSSİBİ KÖPRÜSÜ İLE ULAŞIM SÜRESİ 1.5 SAAT KISALDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni birbirine kesintisiz bağlayan Nissibi Köprüsü’nden toplam 4 milyon 78 bin araç geçtiğini duyurdu ve “Köprü ile seyahat süresi, feribota göre bir buçuk saat kısaldı. Yıllık 84,3 milyon TL tasarruf edildi” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman ile Diyarbakır’ı birbirine bağlayan Nissibi Köprüsü ile ilgili açıklama yaptı. Türkiye’nin dört bir yanında yatırımların hızla devam ettiğini, 311 kilometre uzunluğundaki köprü ve viyadükleri 730 kilometreye çıkardıklarını ifade eden Karaismailoğlu, bu yatırımlardan birinin de Nissibi Köprüsü olduğunu kaydetti. Köprünün Adıyaman ile Diyarbakır’ı birbirine bağlayan Adıyaman-Kâhta-Siverek-Diyarbakır Devlet Yolu’nun Atatürk Baraj Gölü’nü kestiği bölümde, barajın su tutmasıyla kara ulaşımının kesintiye uğradığı noktada inşa edildiğini anımsatan Karaismailoğlu, Nissibi Köprüsü’nün 21 Mayıs 2015 yılında hizmete alındığını belirtti.

KÖPRÜ İLE ULAŞIM SÜRESİ 1,5 SAAT KISALDI

610 metre uzunluğunda olan köprü ile hızlı, konforlu ve güvenli ulaşımın sağlandığını aktaran Karaismailoğlu, “Nissibi Köprüsü gergin eğik kablo askılı yöntem ile ülkemizde hayata geçirilen ilk köprüler arasında yer alıyor. Köprü’nün yapımı ile Adıyaman ve Diyarbakır illeri üzerinden Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi kesintisiz bağlandı. Feribotla ulaşım süresine göre seyahat süresinde yaklaşık bir buçuk saatlik kısalma oldu. Ayrıca, Diyarbakır’ın batı, Adıyaman’ın doğu illerine olan uzaklığı 40 kilometre kısaldı” dedi.
Açıldığı günden bu yana köprüden 4 milyon 78 bin aracın geçtiğini bildiren Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, zamandan 26,3 milyon TL, akaryakıttan 58 milyon TL, olmak üzere toplam 84,3 milyon TL tasarruf sağlandığını, karbon salınımın da 11 bin 755 ton azaltıldığına vurgu yaptı.

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir