enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5395
EURO
34,8238
ALTIN
2.428,80
BIST
9.702,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
31°C
Samsun
31°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

BAFRALI ŞAİRE ATAKUM’ DA ŞİİR YAZILDI

BAFRALI ŞAİRE ATAKUM’ DA ŞİİR YAZILDI
15.09.2021
27
A+
A-

BAFRALI ŞAİRE ATAKUM’ DA ŞİİR YAZILDI

Samsun İlkadım’da özel bir işyerinde çalışan kızının işi nedeniyle; yaklaşık 5 senedir Atakum Türkiş’ te ikâmet eden; Samsun Ayvacık doğumlu, aslen Bafralı olan emekli öğretmen, şair, yazar ve gazeteci Oktay ZERRİN, Bafra’ da  olduğu gibi, kısa süre kendini Atakum’da da sevdirdi.

Şair ve yazar Oktay Zerrin’ in kızının işi nedeniyle, Samsun’ a  yerleşmeyi düşündüklerini, Bafra Gençlik Caddesi ie İshaklı Mahallesi girişindeki 2 evini de satılığa çıkardığı ve bu evleri satması durumunda Atakum veya Samsun’dan bir ev alarak, Samsun’a  temell yerleşmeyi düşündüğünü söyledi.

Oktay Zerrin;” Evlerimizi satsak bile, Bafra’ mızla bağlarımızı kesmeyeceğiz. Zira; ağabeyim, yengemve kardeşlerim Bafra’ da,  evli ablam Ondokuzmayıs ve yine evli olan kızkardeşim de Samsun merkezde ikâmet ediyorlar.

Kısmetse; biz de Zerrin Alesi olarak; Samsun’a yerleşeceğiz ama evlerimizi satamazsak Bafra’ da yaşamaya devam edeceiz .Bafra’ yı sevmediğimizden değil, mecburiyetten Samsun’ a yerleşmeyi düşünüyoruz.

Bu arada; Oktay Zerrin için; Atakum Türkiş’ teki gittiği kahvehanede de şiir ler yazması; kahvehanedeki vatandaşların ve Atakumlu tanışlarının dkkatini çekti ve Tuncay Yıldız isimli bir arkadaşı ve iş insanı, onun için bir şiir yazdı.

Şiir şöyle : “Otururdu kendi başına/ Karışmaz kimsenin aşına / Yazar durur yalnız başına / Kalem dik, kendi dik / Anlamveremedik yanında / Oturttu bizi yanı başına/ Anlamveren bakışında /Kalemi dik, kendi dik- ( Değerli hocamız Oktay Zerrin’ e, saygılarımla- Tuncay Yıldız.

Haber Merkezi- Samsun

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir