enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
17°C
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C
Çarşamba Çok Bulutlu
22°C

BAFRA MUSIKİ CEMİYETİ’NDEN MUHTEŞEM KONSER

BAFRA MUSIKİ CEMİYETİ’NDEN MUHTEŞEM KONSER
18.01.2022
34
A+
A-

konser 01

Bafra Musıki Cemiyeti’ nin 2022 Yeni Yıl Konseri muhteşemdi. Cemiyetin; 15 Şubat Cumartesi akşamı, saat 19. 30’da Bafra Kültür Merkezi’ndeki konseri; cemiyetin vazgeçilmez ve başarıı, eğtimci ve özel bir okulda Müdür olarak görev yapan Mustafa KURT sundu.

Bafra Musıki Cemiyeti TSM Koro Şefi ve bestekâr Faruk TOKGÖZOL’ un yönettiği konser, ASFİK’ e ait Muhayyerkürdi Peşrevi ile başladı. Eserin geçiş taksimini kemanyla Kürşat Albayrak yaptı. Ardından koro; önce Mehmet Ünal Yılmazer’in Muhayyer Kürdi eseri ” İçime düşen kor gibisin ” ve Nazif Girgin’e ait ” Akşam olunca yarelerin sızlar ” adlı M. Kürdi eseri seslendirdi.

Daha sonra cemiyetin solistlerinden Murat Öğretmen; Şekip Ayhan ÖZIŞIK’IN ” Rüzgâr söylüyor şimdi o yerlerde bizim şarkımızı ” adlı M. Kürdi eseri, ardında da solist Sevim Özüdoğru, sözleri Münire Aksaray’a ait ” Bu yürek yangını geçer sanma ” adlı, bestesi Mehmet Bitmez’e ait M. Kürdi eseri seslendirdi.

Cemiyetin güzel seslerinden Semra Kurt; sözleri Vural Şahin’e, bestesi Sabri Berk’e ait ” Bir akşam bu şehre yolun düşerse ” adlı ve solist Hüseyin Cezayirli; bestesi Suat Sayın’a ait ” Ölesiye sevmiştim seni kalbimin kızı” adlı M. Kürdi eseri seslendirdi.

Ardından mikrofına gelen solist Selma Ersin Siper; sözleri Türkan Ateş’e; bestesi Necdet Tokatlıoğlu’na ait ” Artık yeşerecek bir dalım yok ” adlı eseri; yine bestesi Necdet Tokatlıoğlu’na ait ” Hiç tükenmeyecek sandığımız aşkımız bir yalanmş ” adlı eseri Sare Yalçın seslendirdi.

Ardından; klarnet sanatçısı Mehmet Ali Karabulut’un yaptığı Kürdi taksimden sonra, sevilen güçlü seslerden Yalçın Danışmaz bestesi Zekai Tunca’ ya ait ” Onun olmaya hakkım yok ” adlı eseri seslendirdi

Bestekâr Turhan Taşan’ın ” Aşk rüyâdır çoğu zaman, üzüldüğün şeye bak ” adı eserini solist Tekin Karahan ve solist Muzafffer Ermiş; Sadettin Kaynak’ ın ” Batan gün kana  benziyor ” adlı eserini seslendirdi ve programı birinci bölümü; koronun seslendirdiği ” Dalda çıkmış bir elma ” ve ” Çayr inc biçemedim ” adı 2 türkü ile sona erdi.

Programın 2. bölümü Hicaz makalmındaki eserlere ayrıldı ve bu bölümü; udi Yunus Cezairli’nn yaptıı taksiminin ardından, güftesi Endurini Vasil’e, bestesi ise Dede Efend’ ye ait ” Ey buti nev eda ” adlı  eseri; koro seslendirdi.

Ardından mikrofana gelen solist Mehmet Fayda; bestesi Fehmi Tokay’ın ” Aşkı seninle tatdı, hicranla yandı gönül ” adlı eserini ve koro şefinin kızı Sevgi Tokgözol da; güfte ve bestesi İrfan Özbakır’a ait ” Gülünce gözlerinin içi gülüyor ” adl Hicaz eseri seslendirdi.

Ardından bestesi ve güftesi Zeynettin Maraş’a ait ” Hasretim sana bin yıl uzakta gibi ” adlı eseri; koro şefi ve bestekâr Faruk Tokgözol seslendirip bol alkş aldı.

Güftesi Turhan Taşan, bestesi Coşkun Sabah’a ait” Kalp kalbe karşı derler ” adlı eseri Sera Tonbul Arslan; ” Haberler yollasam, seni çağırsam ” adlı Hicaz eseri; cemiyetin sevilen ve güçlü seslerinden İbrahim Es seslendirdi.

Zeki Müren’ in ” Şimdi uzaKlardasın ” adlı hicaz eserini ise solist Hakan Okan seslendirdi.

Bestesi ve güftesi Fethi Karamahmutoğlu’na ait ” Hiçbi şeyde gözüm yok ” adlı eseri Erol Söylemez seslendirirken; bestesi Yusuf Nalkesene ait” Albümlerden çıkarttığın ” ve sözleri Ülkü Aker, bestesi Noray Demirci’ye ait ” Dert ortağım benim ” adlı esereri; genç solistler Büşra Arslan ve Deniz İlker Kır düet şeklinde seslendirip, izleyicileden bol alkış aldılar.

Bafra Musıki Cemiyeti Başkanı Hüseyin Asan’a Bafra Kaymakam Cevdet ERTÜRKMEN, Koro şefi Faruk Tokgözol’a Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, yine Şef Faruk Tokgözol’a plaket takdim ettiler.

Türk Halk Müziği Korosu Şefi Levent Aydın adına da Nuran Güngör Şef Faruk Tokgözol’a çiçek takdimind bulundu.

Konser; toplu fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

Haber : Oktay ZERRİN- Bafra

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir