enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3130
EURO
35,0957
ALTIN
2.281,96
BIST
8.914,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Banner Resmi
Banner Resmi

Bafra Görme Engelliler Derneği’nden Gençlik Spor Müdürlüğü’ne  Ziyaret

Bafra Görme Engelliler Derneği’nden Gençlik Spor Müdürlüğü’ne  Ziyaret
03.12.2021
31
A+
A-

Bafra Görme Engelliler Derneği’nden Gençlik Spor Müdürlüğü’ne  Ziyaret

Bafra Görme Engelliler Derneği’nin üçüncü Olağan Genel Kurulu’nda yeni seçilen başkan Ömer Ergül ve yönetimi tanıtmak, yapılan çalışmalarla alakalı önemli konuları görüşmek için Bafra İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Osman Şenocak’ı ziyaret ettiler.

Amacına uygun bir şekilde gerçekleşen görüşme, Müdür Şen ocak’ın sık sık tekrar ettiği: “Görmemek hiçbir şeye engel değildir” sözü dikkatlerden kaçmadı.

Yapılan ziyaretten ziyadesiyle memnun olan, Bafra İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Osman Şenocak şunları söyledi: “Mâlumunuz üzere; Bafra Gençlik Merkezi’mizde, sizin kurslarınız devam etmektedir.

Bafra Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü olarak; bizler hep engelli vatandaşlarımızın yanında olduk ve bundan sonrada olmaya devam edeceğiz inşallah. Biliyorsunuz bizler bu koltuğa boş oturmak için değil, insanlara faydalı olmak için geldik. Eğer hakkını veremezsek bunun hesabı  hem bu dünyada, hem de ahrette bize mutlaka sorulur.

Bu yüzden sizler isteyin bizler yapalım. Engellilere yok, yok, diye bir şey yoktur. Yeter ki sizler isteyin; Bafra Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü olarak, bizler de üzerimize düşen görevi yaparız Allah’ın izniyle.” şeklinde konuştu.

Engellilerin toplum içinde olduklarını görünce sevindiğini ifade eden Osman Şen ocak sözlerine şöyle devam etti:

“Sizler görme engelli olabilirsiniz, ancak görmemek hiçbir şey yapmaya asla engel değildir. Aslında gerek sizler, gerekse bizler için bu hayatta yapamam diye bir şey yoktur. Bütün herkes “ben bu işi niçin yapamayayım” demelidir. Engelli vatandaşlarımız da bu toplumun birer parçasıdır, onların da yaşama hakkı vardır. Gereken imkanlar verilirse onlar da pekala bu topluma faydalı bireyler olabilirler.

Bu yüzden engelli vatandaşlarımızı bu toplumdan uzaklaştırmak, hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Aslında ben sizlere engelli demeyi doğru bulmuyorum. Çünkü engelli olan kimseler, önüne engel koyulan, engellenen kimselerdir. Dediğim gibi sizler bu topluma faydalı bireyler olmaya asla engel değilsiniz. Yeter ki gereken imkanlar sağlansın. Ben gerek Bafra Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü, gerekse bir vatandaş olarak; elimden gelen her türlü desteği ve yardımı yapmaya hazır olduğumu bilmenizi isterim.

Aman ha! Boş durmak yok. burası her zaman sizin hizmetinize açıktır. Mutlaka buraya gelin. Bize başvuru yaparak her türlü sosyal aktivitelerinizi gerçekleştirebilir, gol bol, satranç, yüzme, atletizm gibi spor faaliyetlerinizi yapabilirsiniz. Engelli olmak belki bizim elimizde olan bir şey olmayabilir; ancak engellisi, engelsizi, yaşlısı ve genci hep birlikte el ele verip bu hayatı herkesin huzur içerisinde yaşayabileceği yaşanabilir  bir toplum haline getirmek bizim elimizdedir.

Acısıyla,  tatlısıyla hepimiz bu hayatın içindeyiz ve ayrımız, gayrımız kesinlikle yoktur. Hepimizin birbirine  mutlaka ihtiyacı vardır ve emin olun birbirimizden öğreneceğimiz birçok şeyler vardır. Bunu, birbirimizi tanımaya çalışırsak işte  o zaman anlamış oluruz. Engelliler de bu toplumda var olan insanlardır ve mutlaka onları anlamaya çalışmalıyız; emin olun onları  tanıdıkça kendilerinden birçok şeyler öğrenmiş oluruz.

Bunun için mutlaka birbirimizi anlamaya çalışmalıyız. Eğer birbirimizi destekler ve her zaman birbirimizin yanında olursak; işte yaşadığımız şu dünya hepimizin huzur içinde yaşayabileceği yaşanabilir bir dünya olmuş olur.” şeklinde konuştu.

Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Ömer Ergül de şunları söyledi: “Sayın Müdürüm, bizim yanımızda olduğunuzun bilincinde ve farkındayız. Çünkü sizler  açtığımız kurslar için bize salon tahsis ederek bizi ne kadar desteklediğinizi ortaya koymuş oldunuz. Bu yüzden derneğimizin üyeleri adına sizlere sonsuz teşekkürlerimi  sunarım.

Ayrıca; bizimle alakalı güzel sözleriniz ve iltifatlarınız için de çok teşekkür ederim. Keşke herkes sizin gibi bilinçli ve anlayışlı olabilse.

İşte o zaman herkes engellilerin halini anlamış olur.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Keyifli bir sohbet havası içinde geçen görüşme, fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haber : Oktay ZERRİN- Bafra

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir