enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3283
EURO
35,0825
ALTIN
2.307,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
21°C
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Banner Resmi
Banner Resmi

Akıllı Şehir Projesi’nde değerlendirme toplantısı

Akıllı Şehir Projesi’nde değerlendirme toplantısı
20.09.2022
41
A+
A-

Büyükşehir, Gebze Teknik Üniversitesi, AFAD ile yürütülen “Afet Zararlarının Azaltılmasında Akıllı Şehir Projesi’’ ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile birlikte yürütülen “Afet Zararlarının Azaltılmasında Akıllı Şehir Projesi’’ kapsamında gelinen aşama yapılan toplantıda değerlendirildi. Risk analizinin belirlenmesine yönelik envanter çalışmasında gelinen nokta ve yapılacak çalışmalar üzerinde sunumlar yapıldı.

GÖRÜŞ BİRLİĞİNE VARILDI

Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Can Zülfikar, GTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Ferit Çakır, GTÜ Sanayi İşbirliği Koordinatörü Dr. Hasan Türkan, Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürü Mustafa Cevher ve müdürlük teknik personeli katıldı. Projede tanımlanan iş paketleri doğrultusunda, çalışmanın devam ettirilmesi hususlarında görüş birliğine varıldı.

“YAZILIM GELİŞTİRİYORUZ”

Yapılan değerlendirme toplantısı sonra açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Zülfikar, “Bizim Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 2018 yılından bu yana imzalanan bir protokolümüz var. Bu protokolün adı Afet Risk Azaltımı Akıllı Şehir Uygulaması Kocaeli İli Örneği. Bu proje kapsamında biz Kocaeli için deprem tehlike analizi yaptık. Sonrasında ise risk analizine devam ediyoruz. Bir yazılım geliştiriyoruz. Gerçek zamanlı olarak deprem sonrası hasar dağılımını online olarak göreceğiz. Bir mobil uygulaması olacak. Bölgede yaşayan insanlar bir afet sonrası insanların nereye gitmesi gerektiği konusunda yönlendirilecek. Yine bir afet sonrası ihtiyaçların neler olduğunu hem gerçek zamanlı hem de uygulama ile görebileceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir