enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3753
EURO
35,0108
ALTIN
2.325,32
BIST
9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Parçalı Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
21°C
Banner Resmi
Banner Resmi

Adalet Bakanı Bozdağ, Nevşehir Belediyesi’ni Ziyaret Etti

Adalet Bakanı Bozdağ, Nevşehir Belediyesi’ni Ziyaret Etti
28.01.2023
14
A+
A-

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Nevşehir’deki temasları çerçevesinde Nevşehir Belediyesine ziyarette bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kişisel Verileri Koruma Kurumunca (KVKK) 28 Ocak Veri Koruma Günü dolayısıyla Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde düzenlenen programa katılmak üzere sabah saatlerinde Nevşehir’e geldi.

Bozdağ, buradaki programda bir konuşma yaptı. Avrupa’da yaşanan İslam karşıtı ve Kur’an-ı Kerim’e yapılan saldırılarla ilgili konuşan Bozdağ, Kur’an-ı Kerim’e karşı yapılan saldırıların kabul edilebilir bir durum olmadığını belirtti. Bozdağ, İsveç Ceza Kanunu’na göre dinlere karşı yapılan basit fiillerin iki, ağır fiillerin dört yıla kadar hapisle cezalandırılması gerektirdiğini vurguladı. Bozdağ, şöyle konuştu:

“İsveç’in başsavcısı, ‘Soruşturmaya gerek bir şey görmedim.’ diyor dosyayı kapatıyor. Ben, Türkiye’nin Adalet Bakanı olarak İsveç’in Adalet Bakanına, hükümetine, kanunları uygulamakla görevli savcılarına buradan soruyorum. Sizin kanunlarınızı Türkiye olarak biz mi yazdık, meclisimizde biz mi kabul ettik. Siz yazdınız, sizin meclisinizde kabul edildi. Öyleyse sizin meclisinizde kabul edilen kanun hükümleri açık açık, ‘Basitse iki yıla kadar, ağır ve vahimse dört yıla kadar hapis cezası yaptırımı uygulanabilir.’ diyorsa İsveç’in savcısı nasıl ‘Ben bunu soruşturmaya değer görmüyorum, burada suç yok.’ diyebilir. Milyarlarca Müslüman’ın inandığı, kutsal saydığı bir kitaba karşı alçakça bir saldırıyı gerçekleştirenin fiilini, failini görmezden gelmek, izin vermek, koruma altına almak İsveç’in kendi yasalarını bile isteye çiğnemesi demektir. Madem hukuk devletiyiz, madem adalet diyoruz, madem insan hakları diyoruz, Kur’an-ı Kerim yakılırken, seyirci kal, Tevrat’ı yakmak için birisi geldiği zaman ona engel ol. Biz Tevrat yakılsın demiyoruz. Engel olma kararı da doğru bir karar ama neden Müslümanların kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’e bu saldırı yapılırken aynı tutumu ortaya koymuyorsunuz. Tevrat’a, İncil’e karşı fiil olunca hukuk ayağa kalkıyor, Müslümanlara saldırı olduğunda hukuk ve devlet suspus oluyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil.”

Bakan Bozdağ, konuşmasının ardından buradan ayrılarak Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Adliyesi’ni ziyaret etti ve sonrasında AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı’na katıldı.

Bozdağ’ın bir sonraki durağı ise Nevşehir Belediyesi oldu. Nevşehir Belediye Başkanlığı binası girişinde Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ve belediye başkan yardımcıları tarafından karşılanan Bozdağ, başkanlık makamında bir süre Belediye Başkanı Savran ile sohbet etti.

Başkan Savran, Bozdağ’a Nevşehir Belediyesi’nin devam eden ve hayata geçireceği çeşitli projeler hakkında bilgiler verediği Bozdağ’a üzerinde Kayaşehir’in rölyef çalışmasının yer aldığı yöresel bir tabak hediye etti.

Bakan Bozdağ’a, Nevşehir Belediyesi ziyareti sırasında Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe ile AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran ve MHP İl Başkanı Adnan Doğu da eşlik etti.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir