enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3759
EURO
35,0031
ALTIN
2.326,03
BIST
9.097,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Parçalı Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
21°C
Banner Resmi
Banner Resmi

KAVAK’TA FABRİKALAR KAHVEHANE KAPATIYOR

KAVAK’TA FABRİKALAR KAHVEHANE KAPATIYOR
23.08.2022
32
A+
A-

 

KAVAK’TA FABRİKALAR

KAHVEHANE KAPATIYOR

DCIM100MEDIADJI_0333.JPG

 

Kavak’ta istihdama dayalı yatırımların artması kahvehanelerinin teker teker kapanmasına yol açtı.

Kavak Organize Sanayi Bölgesinde artan sanayi yatırımları ve azalan işsizlik ilçenin ticari yapısına da yansımaya başladı. Geçmiş yıllarda çok sayıda kahvehanenin bulunduğu ilçede artan yatırımlar nedeniyle kahvehaneler teker teker kapanırken onların yerini esnafa hizmet veren çay ocaklarının almaya başladı.

Son sekiz yılda işsizliği bitirme hedeflerinde büyük bir mesafe aldıklarını anlatan Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “ İlçemiz önümüzdeki yıllarda bugünden daha iyi noktalara ulaşacak” dedi. Gelen yatırım taleplerine yanıt verebilmek için OSB’de başlatılan genişletme çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Sarıcaoğlu, “Gençlerimiz artık iş için gurbetin yolunu tutmuyor. Kendi memleketlerinde ailelerinin yanında çalışıyorlar bundan daha büyük mutluluk yok” dedi.

Belediye bünyesinde kurdukları özel bir birimle işsiz ile işvereni buluşturarak Kavak’ta yüzlerce gencin iş sahibi olmasını sağladıklarını ifade eden Sarıcaoğlu, “İş arayanla, işçi arayanı buluşturup 1.200 gencimizi iş sahibi yaptık. Bunu yaparken de kimsenin siyasi kimliğine bakmadık. İlçeye gelen misafirlerimiz cadde ve sokaklarımızı bomboş görünce şaşırıyor. Çünkü burada herkes işinde gücünde. Geçmişte işsizlik nedeniyle gurbete gidenlerde artık geri dönme planları yapıyorlar” diye konuştu. Samsun ve çevre ilçelerden servislerle ilçeye işçi geldiğini söyleyen Başkan İbrahim Sarıcaoğlu, şöyle konuştu:

“Kavak’ta iş imkânı arttıkça kahvehane sayısı azalmaya başladı.  İlçemizde daha çok esnafımıza hizmet veren çay ocağı var. Dün iş için gurbete gidilirken bugün fabrikalar Samsun’dan servislerle işçi getiriyor. Personel arayan firmalar için Belediye ses sistemi üzerinden tüm ilçeye anons yaparak işçi arar hale geldik. Yani Kavaklı gençler artık kahvede oturmuyor sanayide, fabrikalarda çalışıyor, Kadınlarımızda ya tekstilde ya da kurduğumuz Kadınlar Kooperatifinde yöresel ürünler üreterek aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Şimdi bizim için sorun işsizlik değil gelişen Kavak’ta konut sıkıntısı. Nereden nereye” dedi.

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir