enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3283
EURO
35,0825
ALTIN
2.307,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
21°C
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Banner Resmi
Banner Resmi

Groupama Sigorta Sağlık Grup Müdürü Elvan Atalay: “Covid 19, sağlık sigortasının önemini hatırlattı”

Groupama Sigorta Sağlık Grup Müdürü Elvan Atalay: “Covid 19, sağlık sigortasının önemini hatırlattı”
03.10.2022
26
A+
A-

Sigorta sektörünün öncü şirketlerinden Groupama’nın Sağlık Grup Müdürü Elvan Atalay, Covid 19 salgınıyla birlikte sağlık sigortalarının öneminin bir kez daha anlaşıldığını söyledi. Atalay, tamamlayıcı sağlık sigortalarının (TSS) hem şirketler hem de bireyler için önemli bir varlık olduğunun altını çizerek, sigortacılar olarak TSS’yi daha fazla duyurmaları gerektiğini ve TSS poliçe sahibi sayısının artacağını aktardı.

Türk sigorta sektörünün köklü markalarından Groupama Sigorta, sağlık sigortalarında sunduğu ürünlerle sigortalılarının yanında yer alıyor. Marka, yılın ilk sekiz aylık döneminde Herkes için Sağlık Sigortası (HİSS) adını verdikleri TSS poliçesine sahip sigortalı sayısını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 64 arttırdı ve 25 bine yakın poliçe sahibine ulaştı. Groupama Sigorta, aynı dönemde prim üretimini ise bir önceki yılın ilk sekiz ayına göre neredeyse üç kat arttırarak 53,3 milyon TL yükseltti.

“Tamamlayıcı Sağlık Sigortası hem şirketler hem de bireyler için önemli bir avantaj”

Sağlığın herkes için önemine değinen Groupama Sigorta Sağlık Grup Müdürü Elvan Atalay, “Türkçede ‘Önce sağlık’ diye çok güzel bir ifademiz var. Her işin başı sağlık diyoruz ve sigortacılıkta da en önemli branş diyebiliriz. Sağlık, daha net bir ifadeyle hastane masrafları birçok ülkede yüksek ve sigorta burada önemli bir avantaj sağlıyor. Herhangi bir sağlık sorunumuzda sadece tedaviye odaklanmak için sağlık sigortaları önemli bir ihtiyaç ve bu anlamda bütçesine göre herkesin sağlık sigortası yaptırması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

TSS’de henüz istenilen seviyenin yakalanmadığını ancak gelişme olduğunu söyleyen Atalay, “SGK verilerine göre Türkiye’de sosyal güvenceye sahip 25 milyondan fazla çalışan var. Buna karşın tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesine sahip kişi sayısı sadece 2,5 milyon seviyesinde. Bu sayı pandemiden önce, yani 2019 yıl sonunda 1,3 milyondu. Covid 19 sağlık sigortalarının önemini herkese hatırlattı. Sektör de salgın döneminde önemli sorumluluk aldı. Pandemi aslında özel sağlık sigortası poliçelerinin çoğunda istisnaydı. Buna rağmen hem SGK’nın üzerindeki yükü paylaşmak hem de sigortalılara destek olmak için sigorta şirketleri pandemi giderlerini sorumluluk alarak karşıladı. Tamamlayıcı sağlık sigortaları (TSS) yalnızca sigorta şirketleri için değil, aynı zamanda sigortalılar için de önemli bir avantaj. TSS’de poliçe sahipliği artarsa, bu durum genel sağlık sistemine de olumlu yansır böylece devlet, şehir ve üniversite hastanelerinde yoğunluklar azalır. Bu anlamda sigortacılar olarak TSS’yi daha fazla duyurmayı ve TSS sahibi kişi sayısını artırmayı hedefliyoruz’ ifadelerini kullandı.

Sağlık branşındaki prim üretimine de dikkat çeken Atalay, ‘2019 yılının ilk yedi ayında sağlık branşındaki prim üretimi 5 milyar TL seviyesindeydi. Bu yılın ilk yedi ayında ise 13,8 milyar TL. üç kata yakın bir artış var. Bu da sağlık sigortalarına olan talebin arttığını bize gösteriyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir