enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3283
EURO
35,0825
ALTIN
2.307,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
21°C
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Banner Resmi
Banner Resmi

DenizBank’tan sürdürülebilirlik ilintili 605 Milyon Dolarlık sendikasyon kredisi

DenizBank’tan sürdürülebilirlik ilintili 605 Milyon Dolarlık sendikasyon kredisi
08.11.2022
28
A+
A-

17 ülkeden 36 bankanın katıldığı 367 gün vadeli sendikasyon, yılın ikinci yarısının en geniş katılımlı işlemi oldu. Banka, 605 Milyon Dolar ile yılın ikinci yarısının en yüksek tutarlı ve en geniş katılımlı sürdürülebilirlik ilintili işleminde, sürdürülebilir tarımın ve kadın girişimcinin finansmanına verdiği önemi yineledi. DenizBank, temin ettiği kaynak için sürdürülebilir tarıma ve kadın işletmecilere sağlayacağı finansman hedefini 2 kat artırarak bu alanlardaki taahhüdünü de güçlendirdi. İşlem ile Bankanın ekonomiye sağladığı sürdürülebilirlik ilintili finansman miktarı 1,8 Milyar Dolara ulaştı.

Mizuho Bank Ltd’in aracı banka olduğu işlem, Bank of America, Emirates NBD Capital Limited, MashreqBank PSJC ve Standard Chartered Bank koordinatörlüğünde gerçekleşti. Ateş: “Ülke ve gezegenimizin geleceği için sorumluluklarımızın bilincindeyiz”

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, işlem sonrası yaptığı değerlendirmede, “DenizBank olarak ülke ve gezegenimizin geleceği için üstlendiğimiz sorumlulukların bilincindeyiz. Sürdürülebilirliği; çiftçimizin, KOBİ’mizin ve ekonomimizi ayakta tutan tüm niş sektörlerin finansmanından çevresel politikalarımıza; kurum kültürümüzün tamamına entegre ediyoruz. Bu sebepledir ki, gözümüz gibi bakılması gerektiğine inandığımız tarımı tam 20 senedir inovatif çözümlerimiz ve sınır tanımadan, köylere, tarlalara kadar ulaştırdığımız nitelikli finansal hizmetlerimizle destekliyoruz. Ülkemizde ilk kez tamamen tarım sektörünün dinamiklerine özel tasarlanan, hasat vadeli finansal enstrümanımız Üretici Kart ile bu topraklarda üretimin, verimliliğin durmaksızın devam etmesine katkı sağlıyoruz. Yeni sendikasyon kredimizde de tarıma yönlendirdiğimiz bu kaynağı daha da büyütmeyi öncelik olarak belirledik. Bu sebeple, Ekim 2021’deki sürdürülebilirlik ilintili ilk sendikasyonumuzda, sürdürülebilir tarım kredilerimizi artırmak amacıyla belirlediğimiz performans kriterimizi şimdi iki katına çıkarıyor; Üretici Kartımızın cirosunu ise 15 artırmayı taahhüt ediyoruz. Diğer yandan, gıda güvenliği ve temiz kaynaklar kadar, kadın istihdamı ve girişimciliğinin de ülke geleceği açısından hassasiyetle sahiplenilmesi gerektiğine inanıyor; özellikle küçük ve orta ölçekteki kadın işletmelerimizin ayakta kalabilmesi için 1 milyar TL kredi sağlamayı da hedeflerimiz arasına koyuyoruz. DenizBank olarak ilk günden bu yana memleketimiz için çalışıyoruz. Ülkemizin her karışında, bağında, tarlasında, çiftçilerimizden kadın girişimcilerimize, insanlarımızın ekonomiye katkısını güçlü şekilde sürdürebilmesinde payımız bulunmasından mutluluk duyuyoruz. Geleceğimize hizmet eden her alanda iz bırakmak için kararlılıkla çalışmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir