enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4786
EURO
34,8322
ALTIN
2.442,76
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
16°C
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
16°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

Avrupa’nın İlk Tier-1 PV Modül Fabrikası Türkiye’de Açılıyor

Avrupa’nın İlk Tier-1 PV Modül Fabrikası Türkiye’de Açılıyor
10.04.2024
0
A+
A-

Türkiye’deki yatırımlarını büyüterek faaliyetlerine hız kesmeden devam eden Chint Grup iştiraklerinden olan Chint Green Energy, Astronergy ve Chint Power, 4-6 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşen Solarex Fuarı’nda 729 m2’lik en büyük stant alanında gerçekleştirdiği etkinlik ile misafirlerini ağırladı.

Astronergy, Chint Green Energy ve Chint Power’ın yer aldığı Solarex İstanbul Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı yapılan anlaşmalar ve açıklanan yeni yatırımlar ile birlikte büyük ilgi gördü.  Şirketin Türkiye’deki yatırımlarına yönelik attığı adımları ve yeni iş modellerini açıkladığı stant 3 gün boyunca binlerce ziyaretçiyi ağırladı.

Dünya genelinde 140 ülkede 40 binden fazla çalışanıyla enerjinin her alanında faaliyet gösteren ve Türkiye pazarında 2015 yılından bu zamana kadar güneş enerjisinde uçtan uca enerji çözümleri sunan Chint Grup, Türkiye’deki varlığını güçlendirmeye devam ediyor. 4-6 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşen Solarex Fuarı’na Chint Green Energy, Astronergy ve Chint Power markalarıyla katılarak düzenlediği etkinliklerle iş ortakları ve fuar katılımcılarını ağırlayıp yeni ürünlerine ek olarak hayata geçirdiği anlaşmalar ve yeni yatırımlarını paylaştı.

Şirket, Astronergy adıyla başlanılan Türkiye’deki güneş enerjisi yatırım yolculuğuna artık Chint Green Energy adıyla devam edecek. Chint Green Energy, Türkiye’nin lider şirketlerinin sürdürülebilirlik ve karbon nötr hedeflerine ulaşırken güvenilir iş ortağı olacak yeni marka, Astronergy ise halihazırda şirketin uzman olduğu PV modül üretimi ve satışı konusunda faaliyetlerin yürütüleceği marka olarak pazarda var olmaya devam edecek.

Chint Green Energy’nin isim değişikliğinin yanı sıra yeni yatırımlarını da paylaşan Astronergy, 2024 Yılının 3. Çeyreğinde Adana’da, PVEL Top Performer ödülüne layık gösterilen üstün kaliteli TOPCon 4.0 N-Type hücre teknolojisi ile yerli üretim yapılacak olan 1 GW’lık PV modül tesisini hayata geçirecek. Tesisin 2024 yılı üçüncü çeyreğinde seri üretime başlaması, dördüncü çeyrekte ise fabrikanın resmi açılışının gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bloomberg NEF’in belirlediği TIER-1 üreticiler klasmanında dünyanın en büyük 6. üreticisi olan şirket, PV modül üretimi alanında sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da ilk kez doğrudan yatırım yapan firma olacak. Grubun 2023 yılında yeni bir yatırımı olarak Türkiye pazarında faaliyete başlayan Chint Power markası ise, yüksek performans sunan son teknoloji ürünleriyle verimlilik, güvenilirlik ve kullanıcı dostu arayüzüyle dikkat çeken enerji depolama sistemleri ve inverter ürünleri sunuyor.

Türkiye pazarına inandığını ve potansiyelinin farkında olduğunu söyleyen Chint Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ercüment Kaya; ‘’Türkiye’nin potansiyeline ve kararlılığına inandık, bu kapsamda yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik. Şimdi de bu yatırımların arasına bir yenisini daha ekleyecek olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Geleceği şekillendirme yolculuğumuzda bugüne kadar olduğu gibi, gelecekte de güvene ve başarıya dayalı projelerimizle her zaman ülkemizin yanında olacağız. Güneşin ve enerjinin her alanında yer almaya, iş dünyasına, yatırımcılara, Türkiye’ye destek olmaya ve sıfır karbon geleceğine umutla bakmaya devam edeceğiz.’’ dedi.

Solarex Fuarı’nda 729 m2’lik en büyük stant alanında fuar katılımcılarını ağırlayan Astronergy, Chint Green Energy ve Chint Power stant alanı büyük ilgi gördü. Fuarda yatırımlara ek olarak, yeni iş birliği anlaşmaları da duyuruldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir