enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3068
EURO
35,0599
ALTIN
2.307,54
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
21°C
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Banner Resmi
Banner Resmi

Yarıyıl tatilinde hem öğreniyor hem de eğleniyorlar

Yarıyıl tatilinde hem öğreniyor hem de eğleniyorlar
24.01.2023
15
A+
A-

Nilüfer Belediyesi’nin, yarıyıl tatiline giren öğrenciler için düzenlediği etkinlikler büyük ilgi görüyor. Temel Kodlama ve Beceri Atölyesi ile Bunu Ben de Yaparım Atölyesine katılan çocuklar hem öğreniyor, hem de keyifli anlar yaşıyor.

 Nilüfer Belediyesi, yarıyıl tatiline giren çocukların, zamanlarını verimli geçirmeleri için  atölyelerden sinemaya kadar çok sayıda etkinlik düzenliyor.

İlk hafta düzenlenen etkinliklerden biri Temel Kodlama ve Beceri Atölyesi oldu.

Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde 7-9 ve 10-13 yaş arası öğrenciler için ücretsiz olarak düzenlenen etkinliğe çocukların ilgisi yoğun oldu. Atölyeye katılan çocuklar, öğrenme araçlarını kullanarak kodlamaya giriş yaparken, aynı zamanda ahşap modelleme setleri ile el becerilerini geliştiriyor. 3 boyutlu tasarımın temel kavramlarını da öğrenen öğrenciler, basit 3 boyutlu modeller üretme fırsatı buluyor. Yaş gruplarına göre verilen eğitimlere katılan çocuklar, çeşitli oyunlar ve yarışmalar ile birlikte kodlama yeteneklerini geliştirirken,  eğlenerek öğreniyorlar. İlk hafta Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde devam edecek olan eğitimler, ikinci hafta da aynı yaş gruplarında Atölye Nilüfer Fethiye’de düzenlenecek.

Nilüfer Belediyesi’nin çocuklara yönelik düzenlediği bir başka etkinlik de Misi’deki Sanat Kahvesi’ndeydi.  Çocuklara, çağdaş sanat ile tanışma imkanı sunan ‘Bunu Ben de Yaparım’ isimli atölyeyi sanat tarihçisi Dilan Deniz gerçekleştirdi.

8 yaş üstü çocukların ücretsiz katıldığı atölyede, Dilan Deniz çağdaş sanatı, örneklerle anlattı. Çağdaş sanat hakkında bilgi edinen öğrenciler, daha sonra buluntu malzemelerle heykel yaptı. Renkli çalışmaların ortaya çıktığı etkinlikte çocuklar, farklı bir deneyim yaşadı.

Nilüfer Belediyesi yarıyıl tatili boyunca çocuklar için her gün en az bir etkinlik düzenliyor.

Film gösterimlerinden çeşitli sanat ve kültürel etkinliklere kadar farklı alanlardaki faaliyetler, çocuklara tatilin keyfini bol bol yaşatıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir