enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5680
EURO
34,9959
ALTIN
2.431,33
BIST
9.782,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
22°C
Samsun
22°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

TEKNOFEST’e Kadar Tamamlanacak

TEKNOFEST’e Kadar Tamamlanacak
05.08.2022
30
A+
A-

30 Ağustos- 4 Eylül tarihleri arasında yapılacak TEKNOFEST öncesinde birçok projeyi hayata geçirmeye hazırlanan Samsun Büyükşehir Belediyesi, özellikle gençlere yeni ufuklar açacak teknoloji ve bilim merkezlerini tamamlıyor. Bu projelerden biri olan Bilim Samsun inşaatının da yüzde 85’i tamamlandı. Yürüyüş parkurları, oyun alanları, büfe, kafe ve aktivite alanlarının yer aldığı proje, bilime, teknolojiye ve inovasyona ilgi duyan gençler için özel olarak tasarlandı. Toplam 24 bin metrekare alanda inşa edilen merkez kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacak.
Projenin tamamlanacak olmasında gençlerde büyük heyecan duyuyor. Üniversite öğrencisi Gamze Emir, “Biz gençlerin bir şeyler üretebilmesi için böyle alanlara ihtiyaç var. Deneyler yapabileceğimiz, araştırmalar yapabileceğimiz, çalışabileceğimiz bu tarz merkezler çok değerli. Gençleri düşünen, bizi geleceğe taşıyacak bu projeler için emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Üniversite öğrencisi Hande Cevher Küçük de, “Çok güzel düşünülmüş bir proje. Böyle mekânlar arttıkça bizler de daha fazla bilime ilgi duyarız. Heyecanla tamamlanıp hizmete girmesini bekliyoruz” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi, Bilim Samsun’ da her türlü ayrıntı ayrı ayrı tasarlandı. Çocuklar ve gençler farklı ufka sahip olacak merkezde matematik, astronomi,  uzay ve havacılık, teknoloji, üretim, dene yap, tarım, tasarım ve doğa atölyeleri yer alacak. Bunun dışında merkezde yönetici ve öğretmen odaları ve sergi alanları bulunacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir