enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3271
EURO
35,0710
ALTIN
2.294,30
BIST
8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
20°C
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Banner Resmi
Banner Resmi

“SANAT ÇARŞISI” 7 GÜN BOYUNCA SANATSEVERLERE KAPISINI AÇACAK

“SANAT ÇARŞISI” 7 GÜN BOYUNCA SANATSEVERLERE KAPISINI AÇACAK
26.10.2021
29
A+
A-

BAŞKAN DEMİRTAŞ’IN AÇILIŞINI YAPTIĞI SERGİ VE KUTLAMA ETKİNLİĞİ İLE CUMHURİYETİN 98.YILI COŞKUYLA KUTLANACAK

“SANAT ÇARŞISI” 7 GÜN BOYUNCA SANATSEVERLERE KAPISINI AÇACAK

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Samsunlu Sanatçılar Derneği (SASAD) ve İlkadım Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ”Sanat Çarşısı” sergi ve konser etkinliği  yoğun katılım ile sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

Gazi Park bahçesinde kurulan 25 Ekim-31 Ekim tarihlerinde 7 gün boyunca kapıları sanat severlere açık kalacak olan ”Sanat Çarşısı” sergisi açılışına İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ,eşi Lütfiye Demirtaş, SASAD Başkanı Ömer Umutlu, Samsun İli Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, Çiftlik Mahallesi Muhtarı Fatma Aksoy, STK temsilcileri ve çok sayıda sanat sever katılım sağladı.

“Şehrimizin bu etkinliğe ihtiyacı vardı”

Sergi açılış kurdelesi kesim töreni öncesi konuşma yapan Samsunlu Sanatçılar Derneği Ömer Umutlu; Sanat ve Sanatçı bağlamında Samsun Türkiye önemli iller arasında yer almakta. Eğer Samsun’da bir marka aranıyorsa Sanatçı ve Sanat şehri Samsun denmelidir. İlkadım Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş ile birlikte bir şehre bir hareket katıyoruz. Şehrimizin bu etkinliğe bu ruha ihtiyacı var” dedi.

“Sanata ve sanatçıya olan gönül bağlarımızı koparmıyoruz”

Geçmişten günümüze kadar ismi ve eserleri ulaşmış halka mal olmuş ünlü bir çok sanatçının yetiştiği bir şehirde ilçemizin adına yakışır bir ilk adımı attık diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş;” Bu gibi etkinlikleri her yıl daha da geliştirerek 19 Mayıs ruhunun yaşadığı şehrimizde temsil etmek istiyoruz. Bizim bütün sanat camiasıyla, eğitim camiasıyla her alanda bu şehir için çalışan insanlarımız ile birlikteliklerimiz olacak.
Sanatı ve sanatçıyı destek olmanın yerel yönetimler olarak bizlerin büyük görevi olduğunu düşünüyorum. Biz sanatçılarımızla çalışmalarımızın sadece etkinliklerde etkinliğe olmamasını istiyoruz. Bu nedenle ilişkilerimizi sıkı tutup gönül bağlarımızı koparmıyoruz. Bu manada Samsunlu sanatçılara sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum. Bugün burada bir araya gelen sanatsever dostlarımıza emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Samsunlu yazarlar eserlerini hediye etti”

Konuşmalarında ardında Sanat Çarşısı sergisinin açılış gerçekleşti. Açılış sonrası tek tek kurulan stantları katılımcılarla birlikte gezen ve bilgiler alan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a Şair-Yazar Ufuk gürel Yücel “Yıllarda Sonra Şiirler” ve Karikatürist Murat  İlhan “İlhan Toloji” adlı kitapları imzalayıp hediye etti.

“7 gün boyunca açık kalacak”

25 Ekim -31 Ekim Pazar gününe kadar açık kalacak Sanat Sergisinde Çini, Heykel, Resim, Seramik, Oyuncak, Hattat, El Sanatları ürünleri,
Samsunlu Yazar ve Şairlerin Eserlerinin yanı sıra, TRT Ses Sanatçısı Nusret Yılmaz’ın sahne alacağı konser ile Animasyon, Dj Performans gösterisi ile son bulacak.

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir