enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3271
EURO
35,0620
ALTIN
2.297,63
BIST
9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
20°C
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Banner Resmi
Banner Resmi

SAMSUNLU ŞAİRLERDEN ŞİİR DİNLETİSİ

SAMSUNLU ŞAİRLERDEN ŞİİR DİNLETİSİ
26.08.2022
29
A+
A-

Bu yıl; Samsun lkadım Belediyesi ile Samsunlu Sanatçılar Derneği ( SASAD ) 2. si açılan ve 22 -28 Ağusts 2022 tarihleri arasında açık kalacak olan Sanat Çarşısı ve Kitap Fuarı, Samsun Gazi Parkı’nda  hız kesmeden devam ediyor.

Samsun ilimizle; ilçelerinden gelen şair ve yazarlar, gerek şiir gerekse de  diğer edebî  türdeki eserlerini okurları için imzalaıyor ve sohbet ediyorlar.

Bu arada; 24 Ağustos Çarşamba günü; Samsunlu şairler şiir dinletisi gerçekleştirdi. Sunum ve yapımını; şair ve şiir yorumcusu Nermin Eker’in yaptığı dinletide, yazarlar da eserlerinsden bölümler okudu.

Şiir okuyan şairler: Kültür Bakanlığı Halk Şairi Alaeddin Dursun Ondokuzmayıs( Engiz ):” Loş Işıklar Altında “adlı kitabından eşine ithâf ettiği ” Sen yoksan içimde gül neye yarar”, Kültür Bakanlığı Halk Şairi Mehmet Alan ( Birfani ) Bafra- Zemheri Güneşi adlı kitabından ” Evlâdım”, Kültür Bakanlığı Halk Şairi Ayşe Atlı Selen( Ayselen ): Yazdık İstiklâl “, Göksun Nurten Çakır: ” Dağın Ardı Aşkşehir “, Emekli Öğretmen. Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Şairi,güfte yazarı, müzisyen İlkay Eyüboğlu Odabaş: Livane’den” Samsun’a gden yol” adl kitabından “Olamadım” , Kültür Bakanlığı Halk Şairi Mevlüt Eşgünoğlu ( Atakum ),  Sürgünler Ülkesinde adlı kitabından” Bir haller oldu bana”, Emeki Türkçe Öğretmeni, şair Haluk Yolsal- Atakum ” Adımız yüreğimiz kadar bir gün, Şair, halk müziği solisti Halime Sel-Samsun, ” Hoşcakal” kitabından ” İsyan değil, onunla sohbet”, şair, yazar, emekli öğretmen ve  gazeteci Oktay Zerrin- Atakum- Atakent: ” Biz varken türküler yakılmaz korkma ” ve şair, şiir yorumcusu Nermin Eker, ” Öldürür ” adlı şiirlerini seslendirdiler.

Yazar Melek Baştan” Uzak Şarkı” romanından bir kısmın, Yazar Mustafa Sezer ” Veri Tabanı”” Lirpa karşılaması, 2. Baskı- 2021″ kitabından” Veri Tabanı ”  bir kısmını paylaştı.

Haber: Oktay ZERRİN- Samsun

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir