enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3767
EURO
34,9830
ALTIN
2.326,16
BIST
9.075,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Açık
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Çok Bulutlu
21°C
Banner Resmi
Banner Resmi

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Çakmak Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde Türkiye’den Birinci Sırada

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Çakmak Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde Türkiye’den Birinci Sırada
20.01.2023
13
A+
A-

Stanford Üniversitesi’nin koordinasyonunda yürütülen “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Çakmak Türkiye’den birinci, alanında ise dünyada yedinci sırada yer aldı.

Stanford Üniversitesi, Elsevier-Scopus veri tabanını kullanarak 22 anabilim dalı ve 176 alt-bilim dallarında 8 milyondan fazla bilim insanı ve araştırıcıyı kariyerleri boyunca yürüttükleri çalışmaları kapsamında inceleyerek dünyanın en etkili bilim insanları 2022 yılı listesini oluşturdu. Listedeki ilk 195 bin 605 kişi PLOS Biology dergisinde yayınlandı ve bu listeye Türkiye’den 879 bilim insanı girdi.

Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Çakmak, 2022 yılı en etkili bilim insanları sıralamasında Türkiye’den birinci ve Tarım-Agronomi alt bilim dalındaki dünya sıralamasında ise 7. sırada yer aldı.  8 Milyondan fazla bilim insanı ve araştırıcının incelendiği bu çalışmada Prof. İsmail Çakmak tüm bilim dalları genel sıralamasında ise 2538. sırada yer aldı.

2019 yılından beri yürütülen bu çalışmada en etkili bilim insanları; bilimsel makalelerin sayısı, aldıkları atıf sayısı, kendine atıf oranı, makaledeki yazar pozisyonları, makalelerin yayınlandığı derginin etkisi, h-indeksi ve hm-indeksleri gibi bilimsel değişkenler dikkate alınarak belirlenmektedir.

Bitkilerin mineral beslenmesi ve stres fizyolojisi konularında çalışmakta olan İsmail Çakmak araştırmalarında, bugün 2 milyardan fazla insanı etkileyen mikro besin elementleri noksanlığı (gizli açlık) problemini azaltmada tarımsal stratejilerin rolüne odaklanmıştır. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir