enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4995
EURO
34,7573
ALTIN
2.490,38
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
17°C
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C

OMÜ 47. Yaşına Girdi

OMÜ 47. Yaşına Girdi
04.04.2022
35
A+
A-

Tıp Fakültesi derslikleri önündeki alanda düzenlenen kutlama programı, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.
Törene; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Barosu Başkanı Avukat Pınar Gürsel Yıldıran, OMÜ Senatosu, Samsun İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Ersever, Atakum Belediye Başkan Vekili Şefaattin Sağdış, Orta Karadeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Ersin Başaran, akademisyenler, öğrenciler ve çalışanlar katıldı.
OMÜ’nün Kurucu İradesine Minnettarız
Çelenk sunumunun ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal “Üniversitemizin kuruluşunun 47. yıl dönümünde sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutluyuz. Böyle bir etkinliğin başlangıcında kurucu iradeye, bu üniversitenin Samsun’da kurulmasını düşünen, emek veren, çilesini çeken, ahirete irtihal edenlere Allah’tan rahmet diliyor, saygı ve minnetle kendilerini anıyoruz. Diktikleri fidanın daha da güçlenerek büyümesi ve meyve vermesini, bu fidanın verdiği meyvenin de sadece Samsun’u değil, ülkeyi ve insanlığı beslemesini arzu ediyorum” dedi.
OMÜ; tek bir alanda değil, farklı disiplinlerde bir güç olarak planlandı
Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı şehirde OMÜ’nün kurulduğuna işaret eden Rektör Ünal “Cumhuriyet’in enerjisi ve misyonuyla kurulan Üniversitenin yoluna devam etmesi ve bunu sürdürmesi, son derece değerli. Ayrıca bu yapılanmada kurumu güçlendirecek ve köklerini tabana yayacak olan bir diğer unsur da vakıftır. OMÜ Vakfı üzerinden Üniversiteye hizmeti geçenleri de unutmadığımızı belirterek kendilerini her daim saygı ve minnetle anmayı bir borç biliyorum. Emsal üniversitelerle kıyaslandığında OMÜ sadece bir alanda değil, hemen her alanda yani sağlık, sosyal bilimler, ziraat, mühendislik gibi disiplinlerde bir güç olarak planlanıyor. Daha sonra yönetime gelen rektör hocalarımızın her biri de bütün alanları aynı irade ve samimiyetle destekleyip beslediler. Dolayısıyla emeği geçen her rektörü ve senato üyesini saygıyla anıyorum” diye konuştu.
Üretenlerin ve özgün düşüncesi olanların Üniversitemiz tarafından desteklemesi sayesinde çok daha hızlı ve çok daha verimli ürünler ortaya çıkaracağına inanıyoruz
OMÜ’nün yarım asra yaklaşan geçmişine atıfta bulunan Rektör Ünal, devamında “OMÜ hem aşağıya doğru köklenerek hem de dal budak salmak suretiyle gelişimini tamamlamış bir kurum. Üniversitemiz aynı zamanda, kent bazında kendi çevresine ve bölgesindeki diğer üniversitelere gölge olabilecek ve katkı sağlayabilecek güçlü bir yapı olarak ortaya çıkmıştır. OMÜ son dönemde yaptığımız birtakım çalışmalarla da mesela 9 farklı üniversitenin YÖS sınavını yapan bir konuma erişti. Yine Üniversitenin teknik, teknolojik, laboratuvar, kütüphane imkânlarının bölge üniversiteler tarafından kullanılmasını sağlamaya özen gösteriyoruz. Özellikle kent açısından düşünüldüğünde girişime, girişimciye ve üreticiye son derece önem veriyoruz. Üretenlerin, istihdam sağlayanların, özgün düşünceleri olanların; Üniversitemizin dinginlik ve enginlikle ve bilimsel görüşle desteklenmesi sayesinde çok daha hızlı ve çok daha verimli ürünler ortaya çıkaracağına inanıyoruz” sözlerine yer verdi.
Bölge Araştırma Kütüphanesi Hedefi
Konuşmasında OMÜ’nün araştırma geliştirme (AR-GE) hamlesinden bahseden OMÜ Rektörü, bu sürece dair şunları dile getirdi: “Geleceğe yönelik olarak 2022 yılı içerisinde altyapı sorununu çözmeyi hedefliyoruz. Bu noktada kastettiğimiz; AR-GE altyapısı. Yine Üniversitenin güçlü bir kütüphanesi var. Mevcut kütüphanenin bölge araştırma kütüphanesi olarak hizmet verecek güce kavuşturulmasını, hem fiziki mekân açısından hem de barındırdığı dijital kaynak ve materyaller bakımından bölgeye hizmet etmesini ümit etmekteyiz.”
Yeni atama yükselme kriterleriyle ümit ediyoruz ki önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde endekslerdeki yerimizi değiştirecek bir atılım yaşanacaktır
Eğitim revizyonu ve atama yükselme kriterlerindeki değişikliğe de değinen Rektör Ünal, “Göreve geldiğimiz günden beri eğitimle alakalı çok ciddi anlamda bir vurgumuz oldu ve bunu her platformda destekledik. Dünyadaki gelişmeleri dikkate almak kaydıyla eğitimde bir revizyona gittik. Yaklaşık 1 yıldır devam eden bu süreç, bu yıl içerisinde tamamlanmış olacak. Dün de yine Üniversitemiz yeni bir aşamaya geçti. Atama yükselme kriterlerini değiştirmek suretiyle OMÜ kendisine yeni bir vizyon biçti. Değişen şartları dikkate almak suretiyle üniversite kendisini yenilemek zorundaydı. Senatonun bu noktadaki çok uzun bir oturumuyla dün karar aldık. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde endekslerdeki yerimizi değiştirecek bir atılım yaşanacaktır. Üniversitede ortaya çıkan yeni durumla; mevcut akademik personelin motivasyonunun güçlendirilmesi, desteklenmesi ve yönlendirilmesini planlıyoruz. Bundan sonra da OMÜ ailesine katılacak her bireyin de bize güç katarak yükümüzü almasını ve önümüze takılmak suretiyle lokomotif görevi üstlenecek şekilde sisteme katılmasını arzu etmekteyiz. Bu nedenle atama yükselme kriterleri son derece önemliydi. Kriterler üzerinden düşünüldüğünde sistemde yüzde 30’dan yüzde 200’e varan oranda değişiklikler oldu. Bizler de uygulama noktasında bu sistemin takipçisi olacağız” bilgisini paylaştı.
47. Kuruluş Yılı Anısına 47 Erguvan Fidanı
Rektör Ünal’ın konuşmanın ardından OMÜ’nün 47. kuruluş yılı anısına 47 adet erguvan fidanı, Rektör Ünal, Senato üyeleri ve katılımcılar tarafından 47. Yıl Korusu’nda toprakla buluşturuldu.
Akabinde OMÜ’nün 47. kuruluş yıl dönümü coşkusu ve heyecanı OMÜ Halk Oyunları Topluluğunun gösterisi, Eğitim Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden oluşan Modern Müzik Topluluğunun konseriyle devam etti.
Kutlamada OMÜ ailesi üyelerine, köfte ekmek ve ayran ikram edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir