enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4839
EURO
34,9514
ALTIN
2.439,24
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
22°C
Samsun
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

Minikler Hezârfen’le Uçmayı Hayal Ettiler

Minikler Hezârfen’le Uçmayı Hayal Ettiler
30.01.2023
15
A+
A-

Okul öncesindeki çocuklara bilim dünyasının eğlenceli kapılarını aralayan Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM), çocuk kitapları yazarı Hatice Kübra İpek öncülüğünde ‘Hikâyeler ve Deneyler Atölyesi’ düzenledi. 

Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM), okul öncesi 5-7 yaş grubundaki çocukları bilim dünyasının kapılarını aralayan ‘Hikâyeler ve Deneyler Atölyesi’nde buluşturdu. Çocuk kitapları yazarı Hatice Kübra İpek öncülüğünde gerçekleşen atölyede, minikler uçmak ve uçak ile ilgili temel bilgiler hakkında fikir sahibi oldular. ‘Hikâyeler ve Deneyler’ atölye çalışmasının içeriğinde, okul öncesi çocuklara tarihte başarılı bir şekilde kanat takarak uçan ilk Türk Bilim İnsanı Hezârfen Ahmet Çelebi’yi tanıtmak, uçak ile ilgili merak edilen temel bilgilerin çocuklarda yerleşmesini sağlayacak bilgilere yer verildi.

GELECEĞİN HEZÂRFEN’İ OLMAYI HAYAL ETTİLER

Çocuklar, atölye boyunca Yazar Hatice Kübra İpek’in çocuk kitapları serisinden “Gizemli Kitabın Kahramanları” isimli hikâye kitabını yazarın kendi yorumuyla heyecan ve merakla dinlerken, kitabın başkahramanı Türk-İslam Bilim İnsanı Hezârfen Ahmet Çelebi ile Lagari Hasan Çelebi’yi yakından tanıma fırsatı buldular. Ellerindeki pusula ile Piri Reis’in haritası üzerinde yön bulma deneyini gerçekleştiren minikler, Türkiye haritası ve dünya küresi üzerinde Türkiye’den hareketle dünyanın herhangi bir yerine uçarak gezmeyi hayal ettiler. Sanat çalışmasında ise kendi rozetini yapan çocuklar, hep birlikte rozetlerini uçurarak geleceğin birer Hezârfen Ahmet Çelebi’si olmayı hayal ettiler.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir