enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5976
EURO
34,7961
ALTIN
2.488,42
BIST
9.457,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
20°C
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Kınık’ta Hayvancılığa Eğitimli Destek

Kınık’ta Hayvancılığa Eğitimli Destek
06.01.2023
18
A+
A-

Kınık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından açılan Büyükbaş ve Küçükbaş Sürü Yönetim Elemanı Kursu’nu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kınık Belediyesi Mustaklar Mahallesi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen tören ile kursiyerlere sertifikaları Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer ve Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi tarafından verildi.

Bakırçay’ın yükselen yıldızı Kınık ilçesinde, her alanda gelişmişlik seviyesini artırmaya yönelik çalışmalar hız kesmiyor.

Kınık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü uzman personelleri tarafından, bölgede hayvancılıkla uğraşan halkın bilinçlenmesi ve vizyoner iş gücüne ulaşmasını hedefleyen kurs başarıyla tamamlandı.

Mustaklar Mahallesi’nde halkın yoğun ilgi gösterdiği kursun sonunda, sertifika törenine katılarak kursiyerlerle bir araya gelen Başkan Doğruer “Bu kursun ne kadar önemli olduğunu, bu belgenin ne kadar önemli olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Kınık ilçesi dışarıdan bakınca ne kadar küçük görünürse görünsün, bizler; Bakırçay’ın bereketli topraklarını ellerimizle yoğurarak her alanda büyük düşünüyor ve yaşıyoruz. Bizler her şeyin en iyisini yapacağız. Bu halk her şeyin en iyisine en kalitelisine layık. Özellikle şunu belirtmek istiyorum ki; ilçemizde tarım ve hayvancılık, önemli bir boyutta gelişen, yükselen bir değer. Bereketli ovalarımızda yetiştirdiğimiz hayvanlarımızı da bilinçli olarak yetiştirecek ve bu alanda da yükselen bir değer olacağız. Bu kursa katılan bütün hemşerilerim bunu istediğini gösterdi, hepinizi tebrik ediyor ve bu projenin yaygınlaşması için bütün desteğimizi vereceğimizi buradan ilan ediyorum” dedi.

Kınık Belediye Başkanı ve Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi tarafından kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verilerek birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Düzenlenen törenin ardından Başkan Doğruer, Kaymakam Çelebi ve beraberindeki heyet; Mustaklar Mahallesi muhtarı Mustafa Uyar tarafından verilen hayra katılarak, mahalle halkı ile bir araya geldi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir