enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3635
EURO
34,9543
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Çok Bulutlu
22°C
Banner Resmi
Banner Resmi

EÜ Moda ve Tasarım Yüksekokulundan “Denim Drapaj Sergisi”

EÜ Moda ve Tasarım Yüksekokulundan “Denim Drapaj Sergisi”
08.12.2022
29
A+
A-

Ege Üniversitesi (EÜ) Moda ve Tasarım Yüksekokulu öğrencileri tarafından “Sürdürülebilirlik” teması çerçevesinde atıl durumdaki denim pantolonlar ve kumaş parçalarından oluşan “Denim Drapaj” sergisi, “Fashion Prime Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı”nda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Serginin küratörlüğünü EÜ Moda ve Tasarım Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Özlem Kurtoğlu Necef üstlendi. Dr. Öğr. Üyesi Kurtoğlu Necef serginini atıl durumdaki denim pantolonlar ve kumaş parçalarının drapaj tekniği ile yeniden değerlendirilerek oluşturulduğunu ifade etti.

Sergi hakkında bilgi veren EÜ Moda ve Tasarım Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, “Ekonomik, sosyal ve ekolojik anlamda sürdürülebilirlik, dünya genelinde çok önemli. Drapaj sergimizin sürdürülebilir bir koleksiyon olmasını istedik. Denim firmasının bu anlamda çalışmaları olduğunu biliyorduk. Onlarla irtibata geçtik ve atık kumaşları aldık. Firma yetkilileri okula gelerek çeşitli seminerler verdi. Öğrenciler, belki de dünyada ilk kez denim drapaj koleksiyonu oluşturmuş oldu. Denim, bütün yaş gruplarında ve toplum her seviyesinde benimsenen bir ürün grubu. Biz ekonomik, ekolojik ve sosyal sürdürülebilirlik bileşenleri ile bütün sürdürülebilir moda ilkesini benimseyerek bir ticari koleksiyonun ayak seslerini ortaya koymuş olduk. Ayrıca Moda Tasarım Yüksekokulu olarak ülkemizin 11’inci Kalkınma Planının Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Kapsamında yer alan hazır giyim sektöründe moda tasarımı alanında lider ülkelerden biri olması temel amacına hizmet etmek adına önemli bir adıma attık” dedi.

Serginin sürdürülebilirlik teması kapsamında hazırlandığına dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Özlem Kurtoğlu Necef ise “Öğrencilerimiz, atıl durumdaki denim pantolonlara ve kumaş parçalarına değer kazandırarak özgün tasarımlarını gerçekleştirdiler. Fuar kapsamında gerçekleştirdiğimiz sergi oldukça yoğun ilgi gördü. Bunun oluşturulmasında çok emek veren kıymetli öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir