enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3670
EURO
35,0307
ALTIN
2.325,51
BIST
9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Parçalı Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
21°C
Banner Resmi
Banner Resmi

Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi’ Sakarya İlkokulunda Gerçekleşti

Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi’ Sakarya İlkokulunda Gerçekleşti
29.12.2021
33
A+
A-

Açılış programına Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Alpaydın, Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız, Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir, Ulaştırma Memur-Sen Şube Başkanı İsmail Pehlivan, Genç Memur-Sen İl Başkanı Abdullah Yarar, Engelli Memur-Sen İl Başkanı Murat Kiper, Memur-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Songül Kıyak, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı; “Şehrimiz için de bu sene 555 öğrencimize 555 kitap dağıtımı yapılacak. Kitap okuma zevkini ve sevgisini öğrencilerimize kazandırmak için her türlü çalışmaya destek vermeye her zaman varız.”
Programda konuşan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Gençlerimizin bu yaşlardan itibaren okumanın zevkini tatmalarını gerçekten çok önemli. Sezai Karakoç, Mehmet Akif İnan, İlber Ortaylı gibi isimler bizim önemli değerlerimiz. Bu değerlerimizi öğrencilerimizle buluşturmakla yükümlüyüz. 2017 yılından itibaren Genç Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen projede 24.000 öğretmen ve 280.000 öğrenciye ulaşmak ciddi bir başarıdır. Bu anlamda emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Şehrimiz için de bu sene 555 öğrencimize 555 kitap dağıtımı yapılacak. Kitap okuma zevkini ve sevgisini öğrencilerimize kazandırmak için her türlü çalışmaya destek vermeye her zaman varız. İnşallah projemizin ödül töreninde de beraber olacağız” dedi.
Memur-Sen İl Temsilcisi Hamdi Yıldız: “Dünyayı değiştirebilmek, kendimizi tanıyabilmek ve tanıtabilmek için de okumalı ve okutmalıyız.”
Desteklerinden dolayı Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’ya şükranlarını sunarak konuşmasına başlayan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız, “Bu yıl şehrimizdeki öğrencilerimizi İlber Ortaylı hocamızın “Bir Ömür Nasıl Yaşanır?” kitabı ile buluşturuyoruz. Hocamız “Yüzünüz her zaman yaşadıklarınızın aynasıdır.” diye ifade eder. Bu sözden hareketle olgun ve bilge bir çehre edinebilmek için okumalı ve okutmalıyız. Bilge Kral Aliya İzzet Begoviç’in “Okumak özgürlüğe uçmaktır” ifadesinin karşılığı olarak özgür olabilmek, dünyayı değiştirebilmek, kendimizi tanıyabilmek ve tanıtabilmek için de okumalı ve okutmalıyız.” ifadelerinde bulundu.
Genç Memur-Sen İl Başkanı Abdullah Yarar: “Projemiz öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini düzgün, anlamlı ve bir bütün halinde yazıya dökebilme becerisini geliştiriliyor.”
Programın açılış konuşmasında Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi hakkında bilgi veren Genç Memur-Sen İl Başkanı Abdullah Yarar, “Projemiz kitapları sadece okuyucularla buluşturmakla kalmıyor. Öğrencilerden oluşturulan okuma grupları ve bu grupların içerisinde görevlendirilen danışman öğretmenlerle birlikte kitap kritikleri yapılarak öğrencilere eleştirel bir bakış açısı da kazandırılıyor. Kitap kritikleri yapıldıktan sonra da proje içerisinde yer alan tüm öğrenciler okudukları bu kitaplar ile ilgili bir kompozisyon yazıyor. Ve bu sayede de öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini düzgün, anlamlı ve bir bütün halinde yazıya dökebilme becerisi geliştiriliyor” dedi.
Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi bu sene Samsun’da 555 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Proje kapsamında öğrenciler okuma grupları içerisinde danışman öğretmenleriyle birlikte kitap kritikleri gerçekleştirecek. Kitap kritiklerinden ardından öğrenciler okudukları kitapla ilgili bir kompozisyon yazacak. Yazılan bu kompozisyonlar öğretmenlerden oluşan bir jüri tarafından değerlendirmeye alınarak derece giren öğrenciler Genç Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen tarafından gerçekleştirilecek törenle ödüllendirilecek.
Konuşmalarının ardından projeye katılan öğrencilere Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve protokol üyeleri tarafından İlber Ortaylı’nın “Bir Ömür Nasıl Yaşanır” isimli kitabı takdim edildi. Program hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir