enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5050
EURO
34,8389
ALTIN
2.488,12
BIST
9.574,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C

BESTELERİYİMLE NAZARİYAT RAST ve TEVÂBÎ MAKAMLAR KİTABI SAMSUN’DA

BESTELERİYİMLE NAZARİYAT RAST ve TEVÂBÎ MAKAMLAR KİTABI SAMSUN’DA
19.08.2022
80
A+
A-

kitap 1

1956 Malatya doğumlu olup; Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi, Ahmet KeeşoğluEğitim Fakütesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Eğitimi A.B. D Öğretim Görevlisi olarak emekli olan bestekâr Ahmet Şahin AK’ın ” Besteerimle Nazariyat ve Tevâbî Makamlar” adlı kitabı piysaya çıktı.

Kitapta; Samsunlu bestekâr ve güftekârlardan 3’ünün eserleri de yer aldı ve eser sahiplerine gönderildi. EditörlüğünüProf. Dr. Mehmet GÖNÜL’ün yaptığı ve Eğitim Yayınevi tarafından piyasaya çıkan kitapta44 makamdan oluşan eserler yer alıyor.

Samsunlu bestecilerimizden olup hâlen İstanbul’da ikâmet eden Bülent Nuran’ın sözlerini yazdığı ve Ahmet Şahin Ak’ın Nevkeş makamında bestelediği” Deli Gönlüm Sana Vurgun “, Samsunlu güftekâr Dr. Fikret Dündar’ın sözlerini yazdığı ve besteci Ahmet Şahin Ak’ın Şerefnümâ ( Şeref Hamidî ) makamında bestelediği” Az mı koştuk yâr Peşinden” ve Ayvacık doğumlu olup, aslen Bafralı ve hâlen Samsun Atakum Atakent’te ikâmet eden ve TRT TSM Repertuvarı’nda 25 şarkısı bulunan söz yazarı (güftekâr ), emekli öğretmen, şair, yazar ve gazeteci Oktay ZERRİN’in isesözlerini yazıp, bestekâr Ahmet Şahin AK’ ın Mahur makamında bestelediği “ Bana Engel Koyanlar Ya Akılsız, Ya Deli “ adlı eseri de bu kitapta yer aldı ve eser sahiplrine hediye olarak kargo ile adreslerine gönderildi.

Kitapta yeralan tüm isimler şöyle: Metin Arıtı, Ali Özdoğan, Ahmet Şaner Erdal, Turan Çakmak, Ömer Faruk Meydan, Ferhat Fâni, Dr. İzzet Kaçar, Cemalettin Turan, Murat Kemal Kocaballı, Halil Cengiz, Tunahan Aydoğan, Mehmet Pamak, Vedat Fidanboy, Veysel Öksüz, Faruk Gökbulut, Mehmet Kahvecioğlu, Tahir Kaya, Alvartı M. Lutfî Ef Hz, Bülent Nuran, Erol Karahan, Hülya Aygün, Oktay Zerrin, İsmail Hakkı Canat, Dr. Alaeddin Atalık, Dr. Fikret Dündar, Enes Demir.

Değerli bestekâr sn. Ahmet Şahin Ak ile bu kitapta yer alan tüm bestekâr ve güftekârlarımızı kutlarız.

Haber: Oktay ZERRİN- Samsun

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir